kolicina mleka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
kolicina mleka
Koliko mleka dnevno bi trebalo da pije dete od godinu dana koje je inace samo sisalo do sest meseci nakon cega je ukljucena i druga hrana,a potpuno je prestala da sisa sa 9 meseci ?
Mojoj sestri je neka doktorka rekla da dete ne treba da pije vise od 0,5l mleka. moja sestricina pije oko litru dnevno, tako da je moja sestra sad pocela sve vise da joj smanjuje kolicinu. Medjutim ona je jako nervozna zbog toga, narocito nocu jer jednostavno voli da pije mleko. Interesuje me zasto i kako moze mleko u pomenutoj kolicini da skodi detetu?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 7:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni je pedijatrica rekla da Anđeli smanjim unos mlijeka na 3 puta dnevno tj.poslije kašica da više ne dajem mlijeka a kako smo na adaptiranom pravim joj mlijeko po mjerama sa kutije pa tako sad popije 3x210 ml ( bude tu 235 ml gotovog mlijeka) odnosno oko 700 ml dnevno, a po bebi kuharu bebe od 7-12 mjeseci treba da unose od 500-750 ml dnevno
Anđela 25.10.2004
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:20 am
Pozdrav!!!
Ja isto mislim da beba treba otprilike svako 4 sata da jede...tako mi je savjetovala i babica koja mi je poslije poroda dolazila kuci...
...prvi put mama...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
i meni su ovako rekli, plus sto deca koja piju puno mleka imaju slabiji apetit, jer su vec sita, ja sam im sa 9 meseci davala po 125ml ujutro uzx dorucak i popdne pred spavanje i uvece 250ml, iz dva puta posle vecereMary Poppins napisao:Pedijatri preporucuju da dete od godinu dana pije oko 0,5l punomasnog mleka dnevno. Nije dobro detetu davati vise mleka jer prevelika kolicina mleka sprecava apsorpciju gvozdja, pa postoji opasnost od lose krvne slike.
Ako je dete gladno, treba davati vise ostale hrane - povrca, voca, mesa.
nekad bude manje nekad malo vise ali ovo je prosek
double trouble is my life