Pretpostavljam da vam je poznato da je ustanovljeno da kod pojedinih flasica postoji stetni bisfenol i povucene su iz upotrebe.Medju njima su dizni, avent.Ja sam konkretno mom bebcu od rodjenja koristila i kupovala iskljucivo NUK, ali videla sam da je stetna flasica koja na trouglu ima oznaku 7, NUK casica za vodu sa kljunom je ima, a moj bebac je koristi od svojih 6 meseci za vodu, zgodna je kada idemo negde, ili kads e setamo.Inace uglavnom pije iz staklene case.Tu sam se malo iznervirala iskreno, kakve su vase flasice, koje koristite?Za NUK staklene flase nema nikakvih losih vesti, i tu sma malo osetila olaksanje jer mi iskljucivo te koristimo od rodjenja.Ali, svejedno sam se iznervirala jer ne mogu da shvatim da se neko tako igra decijim zdravljem.

ISFENOL se oslobadja najvise prilikom sipanja vrele tecnosti u flasicu i onda ostavljanje te tecnosti da se u flasicu ohladi.Oslobadja se i prilikom sterilizacije i ostaje na zidovima bocice ali ne u tolikoj meri kao kada sipate vrucu vodu u bocici pa je hladite i pripremite mleko.
Znaci moze sterilizacija, ali ja bih vam preporucila da nakon sto se bocica ohladi i pre pripreme sta god u njoj, sipajte hladne prokuvane vode ili mlake, isperite bocicu i odlijte vodu pa tek tada sipajte hranu, vode caja....nadam se da me razumete.Cilj je da isplaknete BPA.
Ako je bocica izgrebana, nista ne pomaze, morate baciti.
Nikada ne sipajte u Aventove flasice vrelu tecnost, pa cak ni na 50C. Samo sobna temp..
Znaci neka se voda hladi negde drugde, u serpici ili u staklenoj bocici.Formula se slobodno moze pripremati na sobnoj temperaturi ili u mlakoj vodi (35-37C).
E, sad na ovoj NUK flasici sto mi imamo pise O7, negde sam procitala da sama oznaka 7 je stetan, a oznaka OTHER 7 nije.Nama pise 7O VALJDA JE TO TO, Kakva su vasa saznanja po pitanja ove teme?