Tačno, postoje institucije u koje odlazimo kada nam je potreban što hitniji odgovor u vezi sa terapijom koju može da prepiše samo lekar specijalista...E, sada, ako se za što hitniji odgovor obratimo virtuelnom svetu, pa još dobijemo odgovore koji nam se više manje ne dopadaju...to je već druga priča...
Cure su se javile sa dobrom namerom i pokušajem da objasne da mleko koje odlazi obično ne nadolazi u dojke u toj meri da iste bole. Dakle, moguće je da beba i Vi prolazite kroz laktacionu krizu koja je prolazna i sasvim normalna. Međutim, sudeći po opisu slike deteta koje traži od mame siku a već je čovek-mada, dete od godinu, dve dana teško da je čovek, rekla bih da vi niste više motivisani da dojite svoje desetomesečno dete i to je sasvim u redu, jer je to vaš izbor.
No, sve žene koje su iz bilo kog razloga primile terapiju za prekid laktacije pamte istu po groznim psiho-fizičkim tegobama...s tim da su fizičke prošle vremenom dok je ta žal zbog gubitka mleka ostala...
No, kao što je neko rekao, to je vaš izbor u koji nema niko pravo da se meša.
Sve najbolje
Koja tableta za prestanak laktacije?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Tina bila sam u situaciji slicnoj tvojoj.Dojila sam oba deteta po godinu dana,tj.drugo punih deset meseci i u jedanaestom sam odjednom primetila da mi je mleko naglo postalo vodensto i beba je sama prestala da trazi,znaci nisam je na silu odbila.Posle toga mleko mi je nadolazilo,ali sve slabije,ali sam ipak morala da se izmuzavam.Redovno se izmuzavaj ,ali nemoj do kraja da ti se ne bi stvaralo novo mleko.Tako ce ti se postepeno smanjivati kolicina mleka,cim beba ne sisa.Tablete bolje izbegni jer imaju negativne efekte i daju se samo onima kod kojih mora.Cim beba prestane da sisa i mleko vise nece nadolaziti.Sto se tice mleka,oba moja deteta kad su prestala da sisaju nisu uopste htele da piju mleko,ni adaptirano ni kravicu,vec samo jogurt.Cak i danas kad su velike(9 i 3 god.) retko piju mleko,ali zato jogurt piju i ujutro i uvece obavezno.Jogurt je zdraviji od mleka za crevni trakt,tako da se ne brini zbog toga,ako ti dete nece vise da pije mleko,vazno je da pije ili jede ostale mlecne proizvode.Pozdrav.