jeste, na forumu smo i svako treba da iznese svoj stav i misljenje, jer je to najcesce vrlo korisno. medjutim, nemojte se vezivati za bilo cija iskustva jer smo svi mi jedinke za sebe, pa tako i nase bebe. najezim se od pomisli da beba gladuje i place zbog necijeg rekla-kazala.Lenina_mama napisao:Davala sam joj i bebilak i cini mi se da je adaptirano mleko malo duze drzi sitom.
Ja i suprug smo se stalno pitali zasto svi zure sa uvodjenjem kasica i sokica, a sada smo i sami poceli da razmisljamo da joj damo po par kasicica kasice.
Ne bih joj uvodila kasice jos, htela bih da pokusam da joj dam po maaloo HIPP-ovog sokica ponekad kad tako histericno place, da vidim kako ce reagovati, ali se bojim da nije prerano!
Sta vi mislite o tome?
Ima li neko neki savet???
koliko sam cula uvodjenje sokica nije bas preporucljivo u tako ranom dobu. pamenije je da pojede par kasicica kuvane sargarepe, krompira ili jabuke, sto ce je drzati sitom, nego da joj dajes zasladjene sokice koji uz sve to sigurno sadrze i aditive. ako vec imas mleka neka ona pretezno sisa koliko god zeli, a lagano mozes uvesti po par kasikica osnovnog voca i povrca, barenog. i nemoj da se uplasis da ce prestati da sisa ako je sita - to su gluposti, bebi je naravno mleko najdraze, jer uz dojenje ona oseca i razvija tu posebnu bliskost sa tobom. uostalom neke bebe odbiju da sisaju vec sa mesec, dva i bez da im se ponudi druga hrana, tako da se opet vracamo na isto "sve je to individualno", i nemoguce je to izmeniti.
bebelak je naravno duze drzi sitom ali je tvoje mleko sigurno mnogo cistije i kvalitetnije.