AD kapi Da ili ne? pomoc

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
dragana173
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 7:17 pm

AD kapi Da ili ne? pomoc

Post od dragana173 »

Moja sestricina ima 4 meseca.Kad ode na jednomesecnu kontolu pedijatar kaze da ne koristi ad kapi jer iste navodno sadrzi Bebelac, adaptirana hrana koju bebana inace koristi.Kad pozovemo Halo bebu oni se zgrazavaju i kazu da se ad kapi moraju koristiti.Ko je u pravu? To je suvise ozbiljna stvar da bi se tako prepucavali , a roditelji ne znaju sta da cine.
dragana173
Novi član
Novi član

Post od dragana173 »

niko nema komentar? iskustvo?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

O duzini korishcenja ad kapi odluchuje pedijatar na osnovu pregleda i toga shto on u kakvom je stanju organizam vashe cerke, obichno ej to do 12 meseci ali ako je pedijatar tako odluchio ostaje vam da ga slushate ili ako niste zadovoljni svojim pedijatrom potrazite josh jedno mishljenje, obratite se josh nekom pedijatru.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dragana173
Novi član
Novi član

Post od dragana173 »

kao sto sam napisala pedijatar ubedjuje da ad kapi sadrzi bebelac..dok drugi kazu da je to besmislilca
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ad kapi se unose nezavisno od toga koju hranu jede bebac.
nasha kombinacija je sada majchino mleko, kapi jednom dnevno, i dohrana, sokici i chaj kada je zedan poshto je bebac zapravo vishe zedan nego gladan.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm

Post od Agarikus »

Moje dete je pilo bebelac i AD kapi do prve godine zivota kad mi je pedijatar rekao da prestanem sa vitaminskim dodacima jer ona u tom uzrastu vec jede gotovo svu hranu i dosta voca i povrca.Bebelac je takodje koristila do prvog rodjendana posle cega smo presli na kravlje mleko.
Korisnikov avatar
janeku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 11:36 am

Post od janeku »

Mi nasoj cerkici od 2 meseca dajemo Plivine D3 vodeni rastvor kapi. Nas pedijatar kaze da je to obavezno i stvarno da kazem nikad cuoda neko u MK kaze da ovaj tip kapi ima nesto sto nije dozvoljeno u sebi. Znam da one sa masnom osnovomse ne preporucju mnogo a zbog cega neznam (navodno jace su pa smetaju bebi). Mislim da je ipak bolje traziti i misljenje drugog pedijatra. Detetu trebaju te kapi zbog kostiju i razvoja torza.
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Mi smo nasim blizancima isto davali AD kapi iako su bili na ishrani Milupinim adaptiranim mlekom. To su pili do 1.godine. Ja sam se isto raspitivala, jer su mi uvoznici Milupe rekli da nema potrebe za kapima, ali je doktorka insistirala. Tako da smo ipak davali, mozda malo zabusavali pa sam na svoju ruku nekad i preskocila.
Od 1.godine vise ne piju AD kapi vec D3 kako bi se zavrsil srastanje fontanele.

Pozdrav!
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Moja deca su dojena i ni jedna nije pila AD kapi nikada. Starija je rođena u inostranstvu i nikada nam to niko nije ni pomenuo, a za mlađu je pedijatrica rekla da je 10 minuta sunčanja nedeljno dovoljno da se stvori vitamin D, da je dovoljno da se sunča koža veličine bebinih rukica, znači ne mora cela (mlađa je rođena u proleće pa je bilo sunca). Kad je došla zima dr mi je sama rekla da mogu da joj dajem ako hoću. Ja nisam davala.
Znači one nisu pile nikakve formule niti dodatke...

Ako pedijatar kaže da ne treba, ja bih poslušala. Isto kao i manjak, i višak vitamina može da šteti.
dragana173
Novi član
Novi član

Post od dragana173 »

zahvaljujem svima. :)
Odgovori