KAKO PREPOZNATI EKCEM
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
KAKO PREPOZNATI EKCEM
Zabrinula sam se, mojoj bebici se pojavio da kazem grupisani ekcem na rucicama.Naime, primetila sam na rucici vise tih crvenih tackica na jednom mestu koje su crvene.Ne znam da li je to ekcem?Da li neko ima iskustva sa tim?
- dolce-vita
- Stalni član
- dolce-vita
- Stalni član
Da nisu mozda gljivice? Moze cak i to da bude. Najbolje kod pedijatra. Moj bebac je imao tako slicno na preponama,gljivice su bile od pelena...mazali smo tri nedelje daktanolom i proslo je...a inace kad je bio manji, imao je manji ekcem tj. crvenilo kod lakta, pedijatar nam je rekao da ne dajem sok od pomorandze (jer sam mu malko davala), mada mislim da to nije bio okidac...i da mazem pantenolom...i sve je proslo...
- dolce-vita
- Stalni član
Pa, Bogami, oko lakta i jeste, mada nisam primetila da se cese, koliko ja znam gljivice svrbe, kupila sam mu sebamed kremu za ojed i osip i kao malo je pomogla.D.J. napisao:Da nisu mozda gljivice? Moze cak i to da bude. Najbolje kod pedijatra. Moj bebac je imao tako slicno na preponama,gljivice su bile od pelena...mazali smo tri nedelje daktanolom i proslo je...a inace kad je bio manji, imao je manji ekcem tj. crvenilo kod lakta, pedijatar nam je rekao da ne dajem sok od pomorandze (jer sam mu malko davala), mada mislim da to nije bio okidac...i da mazem pantenolom...i sve je proslo...
- dolce-vita
- Stalni član
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
odkud cedjena pomorandja svaki dan?
velika kolichina C vitamina iz agruma je jedan od glavnih okidacha pojave ekcema...
nema potrebe svaki dan da pije narandzu...ali ipak je to vash izbor...
velika kolichina C vitamina iz agruma je jedan od glavnih okidacha pojave ekcema...
nema potrebe svaki dan da pije narandzu...ali ipak je to vash izbor...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- dolce-vita
- Stalni član
Mi se borimo sa ekcemom od trece nedelje i sad je stanje mnogooo bolje. Pokusajte da ga kupate sa eucerin uljem, nama je to dosta pomoglo i posle mazanje sa kremom sebamed extra soft. nama su preporucivali mazanje sa eucerin losionom, ali nismo ni pokusavali jer je uz ovu kombinaciju ekcem poceo da se povlaci. U pocetku smo posle svakog kupanja ispirali dete sa kamilicom, ali sad smo prestali jer, kazem situacija je bolja.
Nadam se samo da ne koristite kreme sa kortikosteroidima jer one trenutno deluju a posle se ekcem vrati jos u vecoj meri ili isto, ne stigne organizam sam da se izbori.
Mi se pridrzavamo i uputstva za ishranu. Nista ne koristimo od citrusa(limun, narandza, grejp, kivi...) i nista gde ima kostunjavog voca (lesnik, badem, orah, kikiriki...), narocito izbegavamo kikiriki. To se odnosi i na mene jer je jos uvek dojim. Reaguje na promene vremena i svaki put se ekcem vraca, ali u manjoj meri.
Sto se tice odece koristimo samo pamucnu, koja se iskuvava, duplo ispira bez omeksivaca.
pokusajte i sa promenom pelena, mi smo ustanovili da joj najvise odgovaraju pelene babylove iz Dm-a, a posle sam cula da je prijateljima koji se takodje bore sa ekcemom i alergijom dermatolog preporucio iste.Od njih nikada nije imala ojed a isto su nam se pokazale pelene Libero, ali one su mi skupe.Za guzu koristimo Pavloderm i zadovoljni smo.
Nismo imali fleke na licu za to ne mogu nista da vam preporucim,ali mi se drzimo kreme sa visokim zastitnim faktorom, 40-50 i nigde bez sesirica.
srecno!!!!
Nadam se samo da ne koristite kreme sa kortikosteroidima jer one trenutno deluju a posle se ekcem vrati jos u vecoj meri ili isto, ne stigne organizam sam da se izbori.
Mi se pridrzavamo i uputstva za ishranu. Nista ne koristimo od citrusa(limun, narandza, grejp, kivi...) i nista gde ima kostunjavog voca (lesnik, badem, orah, kikiriki...), narocito izbegavamo kikiriki. To se odnosi i na mene jer je jos uvek dojim. Reaguje na promene vremena i svaki put se ekcem vraca, ali u manjoj meri.
Sto se tice odece koristimo samo pamucnu, koja se iskuvava, duplo ispira bez omeksivaca.
pokusajte i sa promenom pelena, mi smo ustanovili da joj najvise odgovaraju pelene babylove iz Dm-a, a posle sam cula da je prijateljima koji se takodje bore sa ekcemom i alergijom dermatolog preporucio iste.Od njih nikada nije imala ojed a isto su nam se pokazale pelene Libero, ali one su mi skupe.Za guzu koristimo Pavloderm i zadovoljni smo.
Nismo imali fleke na licu za to ne mogu nista da vam preporucim,ali mi se drzimo kreme sa visokim zastitnim faktorom, 40-50 i nigde bez sesirica.
srecno!!!!
- dolce-vita
- Stalni član
I, mi korsitimo kremu za suncanje obavezno.Koristim bebi sebamed sa zastitnim faktorom 50.Medjutim, setam ga iskljucivo do 9 pre podne, i posle sest posle podne.Nekoliko puta ujutro ga nisam namazala i mozda se sad zbog toga pojavilo
Te fleke me izludese, vodila sam ga na kozno i tamo su nam dali mast elocom koja nije pomogla, pojavljuju ses amo na suncu, i svi kazu to je od sunca.Mislim ne znam sta to znaci,da ce detetu tako stalno izlaziti, uzas!!!!Ako se to ne povuce, ja ga vodim u ponedeljak pedijatru, nego je najgore sto se taman spremim da ga vodim i ono se povuce 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 10:14 am
Re: KAKO PREPOZNATI EKCEM
U BG ima apoteka,dermo5Romana,proguglajte.
Pravi kreme za ekceme na biljnoj osnovi,bez kortikoster.i antibiot.
Zena je mr farmacije.
Iz licnog iskustva,kreme pomazu.
Sporije,ali je rezultat odlican.
Ja sam svasta pokusavala i trazila doknisam dobila tu kremu.
Pravi kreme za ekceme na biljnoj osnovi,bez kortikoster.i antibiot.
Zena je mr farmacije.
Iz licnog iskustva,kreme pomazu.
Sporije,ali je rezultat odlican.
Ja sam svasta pokusavala i trazila doknisam dobila tu kremu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: KAKO PREPOZNATI EKCEM
I moje dete ima ekcem. Kada je imala ovcije boginje pojavio se na nogici oko jedne boginjice (imala je tad 10 meseci). Nismo ga odmah primetili ali je posle bio uporan i povecavao se. Mazali smo dva dana blagu kortizonsku kremu (dugo sam pricala sa dermatologom o njoj,ali me ubedio da je ok i da je jako blaga).
Posle se ekcem dugo nije pojavljivao (inace je cini mi se bio vezan sa uvodjenjem kravljeg mleka, pa smo od njega odustali i vratili se formuli samo br. 4 koji je namenjen za vecu decu (tj posle 12 meseci).
Letos joj se na moru pojavio kratko ekcem na ledjima izgledalo je bukvalno kao otisci prstiju, ali sam posle videla da nisu. Povukao se za par dana sam bez ikakvog mazanja.
I ima trenutno ekcem iza jednog uvca. Ali nista strasno. Mazemo kremicom (obicnom) nju to ne svrbi i za sad necemo posezati za bilo kakvim lekom.
Posle se ekcem dugo nije pojavljivao (inace je cini mi se bio vezan sa uvodjenjem kravljeg mleka, pa smo od njega odustali i vratili se formuli samo br. 4 koji je namenjen za vecu decu (tj posle 12 meseci).
Letos joj se na moru pojavio kratko ekcem na ledjima izgledalo je bukvalno kao otisci prstiju, ali sam posle videla da nisu. Povukao se za par dana sam bez ikakvog mazanja.
I ima trenutno ekcem iza jednog uvca. Ali nista strasno. Mazemo kremicom (obicnom) nju to ne svrbi i za sad necemo posezati za bilo kakvim lekom.