Bebi mi se zapusio nos. Da li sem kapljica za nos jos nesto pomaze? Znate li za neke bapske lekove?
Sledece nedelje moramo u bolnicu i na zalost u punu anesteziju, pretpostavljam da sa prehladom necemo moci da odradimo ceo poduhvat...
Kako leciti kijavicu kod sestomesecne bebe?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Za otpusavanje nosa je najbolja inhalacija.Kod male dece je teze izvesti.Recicu ti kako sam ja jedino uspevala.U serpi skuvas caj od zalfije ,kamilice i bosiljka.Serpu stavis na pod,recimo pored kreveta,a bebu stavis potrbuske na svoja kolena,ali tako da joj je glava iznad serpe.Bebe ne vole da im stavljas krpu preko glave,pa je efekat manji,ali para ipak ulazi u disajne puteve.Pokusaj da bebu sto duze zadrzavas u tom polozaju,cupkaj,pevaj nesto,sama ces vec znati kako da zabavis svoju bebu.U toku dana joj stavljaj cesto fizioloski rastvor u nosic.Puno srece!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I ja sam moju Viktoriu inhalirala ali pod strucnim nadzorom doktora, jer ni inhalacija nije preporucljiva za tako malu decu, tako mi je objasnio nas pedijatar od puno isparavanja detetu se moze stvoriti voda u plucima a to je jos gori problem.
Onda smo dobili pumpicu za inhalaciju i ATROVENT spray 3 puta dnevno po tri udisaja i bilo je bolje.
Probaj i da joj ispod uzglavlja tj. madraca stavis neko jastuce da bude u polulezecem polozaju lakse ce da dise!
Brz oporavak maloj lepotici!
Onda smo dobili pumpicu za inhalaciju i ATROVENT spray 3 puta dnevno po tri udisaja i bilo je bolje.
Probaj i da joj ispod uzglavlja tj. madraca stavis neko jastuce da bude u polulezecem polozaju lakse ce da dise!
Brz oporavak maloj lepotici!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kijavisa je prosla. Nisam je inhalirala jer je vec izgledalo da je bolje. Povremeno sam joj kad se zapusi nosic ukapavala kapi za nos (za bebe, mislim da je u pitanju samo fizioloski rastvor) i po preporuci iz knjige Sta da ocekujete u prvoj godini, dobila je pilecu supicu (naravno samlevenu). Nije bas bila odusevljena, ali posle malo ubedjivanja ju je pojela. U svakom slucaju nosic sad opet normalno radi. A sto se tice ovoga sto si pomenula jastucic, to je i meni palo na pamet jer svaki put kad je ravno lezala nije bas bilo dobro. Tako sam je stavljala i da spava malo uzdignutu...Sad povremeno kasljucne, ali ne deluje mi kao da ima bas pravi kasalj. Pedijatar je rekao da su pluca ok, kao i grlo, pa se nadam da je to samo onako....