kada dete prima vakcinu od varicele

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

kada dete prima vakcinu od varicele

Post od ana69 »

Kada beba sme najranije da primi vakcinu protiv varicele?Ovde gde zivimo vidim da u svim kalendarima vakcina pise da je to u 11-tom mesecu,ali doktor nam je zakazao vec u 8 mesecu,pa me zanima da li to moze da naskodi bebi da tada primi?
natasino
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od natasino »

Ana,

niste napisali gde zivite i po kom kalendaru vakcinacije se dete vakcinise.

Mislim da je najpametnije otvoreno pitati pedijatra STA, GDE, KAKO, ZASTO obzirom da je on ipak najmerodavniji.
Niste napisali koju vakcinu(mislim na proizvodjaca) ce dete primiti, ali bez obzira na to i GSK i MERCK u uputstvima prilozenim uz vakcinu napominju da se ona daje od 12 meseca zivota.

Moj mladji sin nije primio ovu vakcinu, nisam sigurna da li bih mu je i dala, ali je zato ''zakacio'' virus i ta varicella me je kostala zivaca i zivaca jer mu je bukvalno unistila imunitet i u periodu rekovalescencije otvorila put nizu drugih infekcija.

U svakom slucaju oslonite se na savet pedijatra, pa ako treba konsultujte i njih 10 kako biste bili sigurni da ste doneli pravu odluku!

Mozete postaviti pitanje i putem interneta - YUMAMA, CYBERMED, RODITELJ...

Pozdrav,
NATASA
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Po zvaničnom kalendaru vakcinacije, koji sam dobila od svog pedijatra, VZV tj. Varičela zoster vakcina se dobija u periodu od 12-18 meseci....Možda bi bilo najbolje da nazoveš Zavod za zaštitu zdravlja u Beogradu i raspitaš se kod dr Kona.
Sve najbolje
Ksenija
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Moja Anastasija je dobila varičelu 5 dana pre nego da napuni 12 meseci pa i da je uvedena bila bi joj isključena iz redovnog vakcinisanja jer bismo zakasnili na vakcinu!
Slika
Odgovori