juvitana, nestle ili hipp?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 10:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
juvitana, nestle ili hipp?
Malo uz pomoc raznoraznih trikova, ali i vase savete, "ubedih" ja moju devojcicu da je mleko ok. Ali, sad sam u fazi prelaska na kasice (vocne), pa me interesuje sta mislite o tome koju odabrati. Cena nije presudan faktor, ali je razlika iste evidentna. Koja je najbolja?
I ja detetu uglavnom sama pravim kasice, ali ponekad kupujem, kad nemam vremena da napravim. Sta je zdravije, ko zna. Mislim da je ponekad sigurnije kupiti kasicu jer su one bar ispitane i spravljene od proverenih namirnica, a na pijaci mogu biti sumnjivog porekla.
Sto se tice proizvodjaca, kupovala sam sve pomenute, pored toga i Frutek i jos neke i mislim da nema razlike. Ne vidim zbog cega bi Hippove bile bolje od Juvitaninih. I u jednima i u drugima ima dodatog secera, sastav je skoro isti. To sto su skuplje ne znaci da su bolje - uvozimo ih od Madjara.
Sto se tice proizvodjaca, kupovala sam sve pomenute, pored toga i Frutek i jos neke i mislim da nema razlike. Ne vidim zbog cega bi Hippove bile bolje od Juvitaninih. I u jednima i u drugima ima dodatog secera, sastav je skoro isti. To sto su skuplje ne znaci da su bolje - uvozimo ih od Madjara.
Sa ovim se ne bih složila. I ja sam pre polazila od predpostavke da je ono što je za bebe i decu sigurno i ispitano. Ali sada znam da se ti proizvodi tretiraju kao i svi drugi, retko prolaze ozbiljnije kontrole i a proizvožači ne prezaju od svakakvih muljavina. Zato za one kod kuće napravljene bar znate šta ste stavili unutra (i nećete staviti šećer, uopšte ne znam odakle im ideja da stavljaju šećer u kašice!!!!).sofia napisao:Mislim da je ponekad sigurnije kupiti kasicu jer su one bar ispitane i spravljene od proverenih namirnica, a na pijaci mogu biti sumnjivog porekla.
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ono sto ti je najbitnije kada kupujes kasice je da proveris da u njima nema soli i secera, nikakvih aditiva i da su namirnice koje koriste bio. Mislim da je tu ok Hipp. Inace istina je da se ne zna sta covek kupuje po pijacama, jer mnogi prskaju svoje voce i povrce. Najbolje je ako postoje prodavnice bio hrane (ne znam da li toga ima i u Srbiji) koje nude voce i povrce pa onda da to spremis kuci kao kasicu. Na taj nacin si sigurna sta tvoje dete jede.
Ja mislim da je namirnica najukusnija u svom izvornom obliku. A bebama koje tek formiraju ukus mislim da slano i šećereno ne treba. One treba da osete pravi ukus svega što jedu, jer ako se naviknu na pojačane ukuse posle im ništa neće biti dovoljno jako.Bojana018 napisao:Slazem se Hipp kasice su najbolje na nasem trzistu,moj klinac juvitanine nije hteo ni da lizne posebno one od povrca
A da li su bolje kupovne ili domace,to je vrlo diskutabilna tema,domace su ukusnije sto se tice onih od povrca a od voca kupovne
A mesne kašice..... do nedavno nisam znala ni da to postoji, a sad kad sam videla!!!! Meso koje ima rok trajanja godinu i više, ne stoji u frižideru i nema konzervans. Iskreno JA to nikad ne bih probala a ne detetu dala.
- Bojana018
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 3:34 pm
Mnogi roditelji su bas neupuceni sto se tice kupovnih kasica,i treba im objasniti sta znaci postupak pasterizacije
I ja sam vise za domace kasice ali i ove kupovne su odlicne kad zatrebaju jer su to namirnice koje se strogo kontrolisu i u proizvodnji i dalje!
Kao sto je vec neko napisao,mi ne znamo sta kupujemo na pijacama,koliko je sve vestacki i prskano a povrce i voce iz kupovnih kasica je iz bio uzgoja

I ja sam vise za domace kasice ali i ove kupovne su odlicne kad zatrebaju jer su to namirnice koje se strogo kontrolisu i u proizvodnji i dalje!
Kao sto je vec neko napisao,mi ne znamo sta kupujemo na pijacama,koliko je sve vestacki i prskano a povrce i voce iz kupovnih kasica je iz bio uzgoja
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ovde se bar te kasice strogo kontrolisu. Ali iskreno kada sam u Bgd-u primetila sam da su Hipove kasice drugacije po kombinaciji namirnica, ukusu,nalepnici, drugacija gramaza, podela po uzrastu.
U bio radnji sam 90% sigurna sta sam kupila, a pijaca je pod znakom pitanja.
Moje dete je vec dovoljno veliko i sada jede skoro sve kao i mi... A trudim se da stavljam na nase tanjire sto kvalitetniju hranu...
U bio radnji sam 90% sigurna sta sam kupila, a pijaca je pod znakom pitanja.
Moje dete je vec dovoljno veliko i sada jede skoro sve kao i mi... A trudim se da stavljam na nase tanjire sto kvalitetniju hranu...
- Bojana018
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 3:34 pm
Ok svako ima pravo na svoje misljenje,dosta sam upucena u tu temu i verujte mi da bilo koja namirnica za bebe ne bi smela da bude na trzistu ako je neispravna a posebno tako smisljeno neispravna kako vi pricate,druga je stvar sto je domace ukusnije ali sam ubedjena da je to takvo meso iz teglice sigurnije od onog mesa koje kupujemo u mesari