Mislim da bi dete trebalo da se upiše u vrtić čak i ako roditelji ne rade.
U slučaju da rase mislim da bi pored vrtića trebalo da imaju i rezervu, najbolje baku ili deku, ako je to nemoguće onda neku ženu koja bi mogla da ga pričuva kad je prehlađeno a vi morate na posao ili u slučaju ako radite drugu smenu.
Inače vrtić je savršena ustanova, i osmišljen je za decu od godine do polaska u školu.
Nije tačno da oni kao mali ne znaju da se igraju i da se socializuju.
Dete koje je čuvano pod staklenim zvonom, koje nije bilo nešto posebno u kontaktu sa drugom decom, još ako nema batu ili seku jako teško će se kasnije uklopiti u društvo i igru.
Dete koje je naučilo da se igra sa svojom mamom, bakom ili ženom koja ga je čuvala kasnije neće umeti da se igra sa drugom decom.
Zašto?
Jer su ga stariji, sa kojim se igralo igrali igru tako što su mu popuštali, pa on(a) je mali(a), i dete tako nauči da se igra.
To je samo jedan primer.
Moja ćerka ide u vrtić od navršenih 15 meseci a ja uskoro počinjem da radim.
Zato, moj savet su jaslice.
Još nešto, u jaslama nema televizora koji će da ih zrači po ceo dan kao kad sede kući i stalno bi da gledaju crtani, onda su zaokupljeni igračkama i igrom sa ostalom decom.
Ovo nikako ne bi trebao da bude problem ako se dete od malena uči da ustane u 7h ujutru, doručkuje, užina i oko 12h spava popodne do 2h, ustane, igra se, ruča, užina i večera i legne u krevet najkasnije do 9h uveče.doktorka napisao:Pa jos kad krene kisa, vetar, zima, sneg, a ti ga srce malo budis u sedam sati da stignete u vrtic, a njemu se spava... mnogo bre tuzno.
Tada niko neće da ga budi već će samo da se budi oko 7h naspavano jer je leglo na vreme.
Ja sam moju Anastasiju maltene od rođenja učila takvom režimu jer sam se raspitala u vrtiću, jer sam znala da ću rano da je upišem pa da nemamo problema ni ona ni ja.
A i mislim da je to najbolji i najzdraviji život za decu bar u tom periodu dok su mali i dok rastu.