Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Imam bebu od 25 dana i dojim ga. Molim Vas da mi kažete da li smem da jedem jagode, trešnje i ostalo sezosko voće.
Na drugom forumu sam sa mnogim roditeljima o tome diskutovala, ali svako ima svoju neku logiku, pa nam treba stručno mišljenje.
Hvala!
Nisam lekar, ali sam majka koja ima dva andjelcica...Jagode, kao i svo kstunjavo voce, nije mi bilo dozvoljeno, bar ne u velikim kolicinama.Izricito su podvukli jagode...Posto ste jako mali, nemate ni mesec dana...pokusajte da jedete sve ono sato ne nadima stomak...kupus, grasak, pasulj, kruske, jagode, tresnje...
Srecno
jela sam jagode posle 5 dana od porodjaja, beba je dobila alergiju po celom telu i pila je sirup (antibiotik). Moj savet je da ne jedes jagode, a sto se tresanja tice nije bilo problema, breskve treba da oljustis. Toliko iz mog iskustva.
Ja nisam to znala.
Obzirom da sam se porodila 28.05. jagode su bile u jeku i ja ih tamanila.
Ja sam čula da se od njih dobija više mleka.
Mleka sam stvarno imala puno, a od jagodica moja bebica je samo maalo češće punila pelenice i ništa joj nije falilo.
Meni je isto receno za jagode da ih ne treba jesti, moze jedna dve i to je to. Tako sam i uradila, uzela sam samo malo i nikakvih problema nije bilo. I ja sam se porodila u maju pa mi je to malo tesko palo posto obozavam jagode, ali ipak najbitnije mi je da mi je Lana dobro, jednu sezonu mogu da se strpim da ih ne konzumiram.