Ishrana bebe sa srcanom manom

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Boka:-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 28, 2011 11:14 am

Ishrana bebe sa srcanom manom

Post od Boka:-) »

Moja beba ima 7 meseci i trenutno 5 kg. On je rodjen sa urodjenom kompleksnom srcanom manom i vec je imao jednu operaciju sa 6 dana i sada u aprilu ocekujemo drugu. Problem je sto su nam u bolnici rekli da on mora da ima vecu kilazu zbog te druge operacije. Do pre 2meseca je jeo mleko sa plazmom,grizom,pirincem i tim dodacima koji iduu mleko i pio je oko 800 gr dnevno. U poslednje vreme (2meseca) on totalno slabo jede i uopste ne napreduje,dobio je samo 50 gr za mesec dana. Sada smo spali na 4 flasice dnevno a to je oko 400gr i pola od toga ispovraca u mlazevima. Cvrstu hranu (kasice od jabuke,sargarepe itd uopste ne prihvata). Isla sam kod pedijatra i trazila uput za nutricionistu ali mi je receno da tu nutricionista ne moze da pomogne,dat mi je plan ishrane(voce,povrce,mlecne kasice) i poslali su me kuci. Molim vas ako je neko imao slican problem ili ako se neko razume da mi date neki savet sta da radim dalje jer postajem ocajna. Najgore mi je to sto ja znam da on MORA da dobije na kilazi ali kako??? Unapred zahvalna...
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Re: Ishrana bebe sa srcanom manom

Post od dejan27 »

Stvarno nemam odgovor za tebe ali me je jako dirnuo tvoj post pa se samo javljam i samo jedno pitanje jeste se posavetovali sa specijalistima ili sa lekarem opste prakse mozda za vas stoje odgovori kod nekog strucnog lica.
Novi član
Novi član

Pa jednostavno ne znam kome da se obratim. U bolnici su samo rekli da treba da dobije na kilazi. Znam za slucaj da je bolnica dovodila svog nutricionistu ali kada sam ja kod nas u domu zdravlja trazila uput odbili su da mi daju. U principu bez uputa ne mogu da idem nigde. Razlog je bio da pedijatri valjda bolje znaju od nutricioniste sta deci odgovara. Kao sto sam rekla dali su mi papir na kom pise sta treba da jede beba od 7 meseci,samo sto tu ne pise sta treba da jede beba od 7 meseci i 5 kg. :-( Toliko toga smo prosli do sada i ne mogu da se pomirim da nema resenja za ovaj problem. Ja znam da deca sa srcanom manom slabije jedu i napreduju,ali 50gr mesecno je zaista malo.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Neznam sta bih ti i rekla ali ako zelis da se ispricas sa nekim tu sam. Nadam se da cete poceti papicati bolje a ti se ozbiljno javi kad god.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Boka:-) napisao:Pa jednostavno ne znam kome da se obratim. U bolnici su samo rekli da treba da dobije na kilazi. Znam za slucaj da je bolnica dovodila svog nutricionistu ali kada sam ja kod nas u domu zdravlja trazila uput odbili su da mi daju. U principu bez uputa ne mogu da idem nigde. Razlog je bio da pedijatri valjda bolje znaju od nutricioniste sta deci odgovara. Kao sto sam rekla dali su mi papir na kom pise sta treba da jede beba od 7 meseci,samo sto tu ne pise sta treba da jede beba od 7 meseci i 5 kg. :-( Toliko toga smo prosli do sada i ne mogu da se pomirim da nema resenja za ovaj problem. Ja znam da deca sa srcanom manom slabije jedu i napreduju,ali 50gr mesecno je zaista malo.
Boka,

Posto na tvoje pitanje odgovor mogu dati jedino roditelji koji imajud ecu sa srcanom manom, ali pitanje da li su prisutni na ovom forumu, moj savet je da se obratis dr Ivici koji je uvek voljan da odgovori na pitanja.On je prisutan na ovom forumu.Sad cu da pogledam, i postavicu njegov kontakt.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

http://www.doktor.rs/forum/member6423.html

Evo linka,mozes mu s eobratiti na pp.Nadam se da ces uspeti da nadjes odgovor.Javi, puno pozdrava:)

Slika
Novi član
Novi član

Hvala puno. Poslala sam poruku i cekam odgovor. :-)))))
Novi član
Novi član

Da li je moguce da na ovom forumu ne postoji bas niko ko je imao slicnih problema kao ja ili neko ko bi mogao da nas posavetuje? :(
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

E, steta, bas mi je zao sto niste dobili odgovor tamo gde sam vas posavetovala.

Slika
bibičica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2011 7:59 pm

Post od bibičica »

Ej probajte da odvedete dete kod prof.Cerovića.Subotom je besplatno samo se zakae telefonom.To je novi privatni KBC na N.Beogradu.On je pedijatrijski kardioog mene je lešio zbog sčane mane kad sam bila mala.Ekstra je stručnjak,znaće sigurno da Vas posavetuje u vezi sa hranom.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

KAko napredujete
malavoka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 6:48 pm

Post od malavoka »

Pozdrav Boko,
i ja imam sedmomesecnu bebu sa srcanom manom, koja slabije napreduje. posto smo stalno u bolnici, trazila sam savet od nutricioniste. U svaki obrok ubacujemo po 2 ml. ulja i 5gr. preparata koji se zove maltodekstrin. Napredak je veliki, 600 gr. za mesec dana. Javite kako ste. Pozz
Odgovori