Ishrana bebe u desetom mesecu

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Marina82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2008 3:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ishrana bebe u desetom mesecu

Post od Marina82 »

Cao!Moja beba uskoro puni 10 meseci i prilicno sam zadovoljna njegovim napredovanjem(iako je prevremeno rodjena beba u pitanju).Medjutim,kad god odem na neki sajt o ishrani beba imam utisak da mozda preterujem u obazrivosti kada je Andrejevo ruckanje u pitanju.Naime,moja beba jos uvek ne dobija kravlje mleko,slatkise,citrusno voce,puter,hleb,brasno,so, a vidim da vecina majki to dodaje u ishranu i pre 10 meseci.Ovako izgleda nas dnevni jelovnik,pa molim ostale majke da me posavetuju da li tu nesto nedostaje,i sta:ujutru aptamil 2,dorucak vocna kasica sa malo plazme ili zitarica,rucak povrce sa piletinom,junetinom ili zumancem(3 puta nedeljno),popodne aptamil 2,vecera pahuljice sa mlekom ili palenta i jogurt,ili griz na vodi,pred spavanje aptamil 2.Svaki drugi dan dajem vitamin c,povremeno sokic ili caj bez kofeina.Da li je kod nas vreme za uvodjenje uzina,i kako bi trebale da izgledaju?Koja je kolicina nemlecne hrane u ovom uzrastu dovoljna?Unapred zahvalna na pomoci:D !
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

Re: Ishrana bebe u desetom mesecu

Post od nina-nana »

Moja beba ima 10,5 meseci ali ja sve i dalje pisem na temi koju sam licno otvorila(ishrana za 8 ,9 mesec).
Moje dete jede mleko ujutru (aptamil 2. 240ml)
dorucak cerealije jer su pre-zdrave(tako kazu lekari,zbog gvozdja)
rucak-povrce sa mesom ili zumance(kolicinski oko 200-250ml)
uzina voce(sirovo)
vecera-palenta,voce sa keksom,vocni jogurt(kupovni li sama miksam),supica sa hlebom i jogurtom,ponekad popara,korn-fleks sa mleko ili jogurtom i vockama i tako
uvece mleko
Ja dajem od 7 meseca sve sto sadrzi gluten.rekose da ne preterujem sa tim i bez opterecenja.
Odgovori