Injekcija LEMON SULID

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
neckoal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 9:28 am

Injekcija LEMON SULID

Post od neckoal »

mozda nisam dobro naapisao ali me zivo interesuje o kakvoj vrsti injekcije je rec , inace cerkica je imala"upalu pluca" bez temperature i bila je jako vesela kao i normalno.Inace doktor je to ustanovio jos s vrata
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

ne znam kakva je to injekcija ali sto niste potrazili misljenje drugog doktora ako vam se dijagnoza koju je postavio doktor ucinila sumnjivom?imate puno pravo na to!!!

sve najbolje!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Injekcija je Lemod solu(Metilprendizolon),spada u grupu slabijih kortikopreparata,daje se kod astmaticnih napada(pri tom se pod astmaticnim napadom podrazumeva svaki oblik otezanog disanja (opstrukcije),i zagusavanja) a kada se sumnja na alergijske reakcije.Kortikosteroidi smanjuju hiperosetljivost disajnih puteva. Takođe, oni smanjuju lučenje bronhijalne sluzi i pojačavaju učinak selektivnih beta-2-adrenergičkih agonista kao što je salbutamol. Smatra se da oni povećavaju broj beta-2-receptora na glatkoj muskulaturi disajnih puteva. Koriste se za prevenciju napada astme, a na sam napad delotvorni su samo u vrlo visokim dozama.
Odgovori