Imate li spremno ime kad saznate pol, ili cekate posle rodjenja bebe da je "upoznate"?
Ko bira ime: mama, tata, kum...
li dajete imena po babama, dedama...?
Koje vam je najlepse zensko i musko ime?
Hajde bas neka ima jedna tema za razbibrigu...

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Svidja mi se princip, i u nasoj kuci se primenjuje ista takva demokratija...Dea napisao:Ja sam dala svojoj ceri ime (tj. dva ovde to moze). Jednostavno su mi se svidela, i cim smo saznali da je devojcica tako smo je zvali dok se jos ritala u stomaku. Muz je imao nekoliko predloga ali mi se ni jedno nije dopalo.... tako da je posle porodjaja kada sam ja rekla kako samo klimnuo glavom. To se zove demokratija ;o)
Moze li da se zna ime (na) ili je previse licno...Dea napisao:Moja cera meni bas odgovara njenim imenima (pri tom je i blizanac u horoskopu pa taman za svaku njenu licnost po jedno ime), a sto je najbolje njoj se isto svidja....
Kod moje devojcice u vrticu, bilo je 12 decaka i 13 devojcica. Od 12 decaka, imali su 4 Luke. Onda su morali da im smisle nadimke, a jednog ili dvojicu su zvali po prezimenu.dolce-vita napisao:Ok, ali neka imena nuzno iziskuju nadimak, koji nije ni upola lep kao ime.To je ona prica o imenu Ekaterina, neobicno ime, ali je niko nebi zvao EkaterinaaaaaaMeni su isto lepa neobicna imena, ali ne volim ni izvikana imena, iskreno, sad npr.ako neko krene jedno, onda nastane pendemija e, i ja cu, i ja cu...Sofija mi je lpeo ime,lepo ime je i Atina, tako se zvala i cerka Dzeki Onazais, ali ju je i cerki dala jedna poznata pevacica koju ne gotivim :-?Katarina je lepo ime, Milica, lara, Anja, Ena, Lana, Za decake Luka, mada volim i stara Pravsolvana imena, je li raktikujete da detetu date ime po Svecu, napr ako se rodi na Svetac? E, i prelepo je ime Anika, kao po knjizi Ive Andrica.
Dea napisao:Ja sam dala svojoj ceri ime (tj. dva ovde to moze). Jednostavno su mi se svidela, i cim smo saznali da je devojcica tako smo je zvali dok se jos ritala u stomaku. Muz je imao nekoliko predloga ali mi se ni jedno nije dopalo.... tako da je posle porodjaja kada sam ja rekla kako samo klimnuo glavom. To se zove demokratija ;o)
Imam par prijatelja koji su imali vise opcija pa kada se beba rodila videli su koje najbolje pristaje. Moja cera meni bas odgovara njenim imenima (pri tom je i blizanac u horoskopu pa taman za svaku njenu licnost po jedno ime), a sto je najbolje njoj se isto svidja....