Da li je ili ne kasno za protezu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 4:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da li je ili ne kasno za protezu
Želela bih da mi neko pomogne ukoliko može vezano za dečiju protezu za zube. Imamo problema sa gornjim jedinicama i dvojkama jer su veoma krivo izrasle, a uzrok takvog izrastanja je u rascepu nepceta koji je uredno saniran sa godinu dana života. Mlečni zubi su sasvim lepo izrasli, međutim sada stalni počinju da rastu veoma krivo. Išli smo kod dečijeg stomatologa i prvo su insistitirali da se saniraju svi karijesi na mlečnim zubima pa tek onda da se ide kod ortodonta po savet za protezu. Bojim se da ne bude kasno jer su se popravke odužile, a on sada ima 8 god. i ukoliko nije kasno koliko će otprilike trajati tretman sa protezom i koliko uspešno će to sve biti?
Biti roditelj je nesto izvanredno.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Ma kakvi kasno, pa ja sam pochela da nosim protezu tek kad sam imala 13 godina pa sad imam prelep i zdrav zagrizaj!
Opustite se i prvo popravite zubice pa onda proteza, a to koliko vremena ce je nositi zavisi samo od toga shta ce sve ta proteza da ispravlja, onda jako bitno je koliko revnosno je bude nosila, zavisice i od toga da li dishe na usta ili nos i naravno od pomeranja same proteze iz nedelje u nedelju!
Opustite se i prvo popravite zubice pa onda proteza, a to koliko vremena ce je nositi zavisi samo od toga shta ce sve ta proteza da ispravlja, onda jako bitno je koliko revnosno je bude nosila, zavisice i od toga da li dishe na usta ili nos i naravno od pomeranja same proteze iz nedelje u nedelju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 11:42 pm
Moja sestricina nosi fiksnu protezu, njen problem je trojka koja raste visoko, ima malu vilicu, a krupne zube. Ide na kontrole na 2-3 nedelje da zateze dr. protezu. Ona sada ima 13 godina. Mogu da kazem da se vrlo lako navikla na nju (koja je usput i simpaticna, sa rozim plocicama
).
Prema tome, smatram da nema potrebe da panicite, nadjite dobrog strucnjaka i verujte mu.
Srecno

Prema tome, smatram da nema potrebe da panicite, nadjite dobrog strucnjaka i verujte mu.
Srecno