Ima raznih njihalica. Kada sam je kupovala, rukovodila sam se time da zadovoljava sledece kriterijume:
1. Da je stabilna, sigurne konstrukcije;
2. Duza i sira od samog deteta, kako bi mi jos dugo sluzila;
3. Da ima nekoliko polozaja;
4. Da se lako odrzava;
5. Da ima veliku nosivost.
To su neki reperi koji su meni bili bitni. Uzela sam na posletku njihalicu, koja je kostala oko 6 hiljada dinara, ima nekoliko polozaja, kako za glavu, tako i za noge i nosivost cca 30 tak kilograma. Metalne je konstrukcije, a materijal preko nje je prirodan i veoma cvrst. Prala je nekoliko puta i odrzala se stoicki. Bacila sam deklaraciju, tako da ne znam firmu iste, ali znam da je talijanska. I moze da lezi u uspravnom polozaju u takvoj nosiljci. Poslacu ti na priv. mail gde sam kupila.
Pokusaj baroknu muziku da pustas bebi, umesto klasicne. Veruj mi da ih to potpuno stondira. Npr. Pahelbelov Canon in D ili Bach-ov Air. Moje dete je samo mirovalo pri takvim harmonijama, sad vec slusa zesce stvari
Tako smo ga hranili, jer ima bolestan zeludac, nekoliko puta se gusio od sopstvene povracke. Zato mora uspravno da se hrani uvek. Posle smo ga nosili kako bi mu se bar nesto zadrzalo od toga sto je pojeo. Kad jede cvrstu hranu, malo je bolja situacija.
Vodi racuna oko uvodjenja cvrste hrane, zbog alergija. Moje dete je recimo od mene nasledilo tu sklonost, pa je na mleko od rodjenja alergican i na sve vrste mlecnih prozvoda.
Prvo se daju jabuke, sok. Iscedis 30 ml jabuke i pomesas sa 60 ml vode flasirane. Zatim krompir, mrkva, pirinac, bundeva... Ne seceri hranu, ne soli nikako i nimalo, njihovi bubrezi ne mogu to da prerade, dovoljno unosi natrijuma kroz vodu i mleko, zaulji povrce malo pri kuvanju, da se oslobode vitamini. Naravno, hladnim, necedjenim uljem. Dobro je susamovo, bundevino, laneno...Kuvaj vise na pari u manjoj posudi, kako bi bilo ukusno i ne bi izgubilo vrednost. Meso kad dodje na red se daje 50 grama dnevno, najvise 80. Ali, imas ti jos vremena dotle.