hitno, decak u bolnici

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bobi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 8:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hitno, decak u bolnici

Post od bobi »

otac sam deteta od 2.5 god, nalazi se trenutno u bolnici u Tirsovoj, ima opekotine 2. stepena (s tim sto to jos nista nije konacno jer se jos uvek nezna tacna dijagnoza), opekotine su u donjem delu stomaka, pisa, leva i desna nogica, s tim sto je jedna nogica malo manje od druge , a inace ni jedna nogica nije cela pod opekotinama. Zbrinut je i previjen , u pisi ima kateter i na infuziji je. U uzasnom je stanju, nejede nista, budi se non stop i vristi od bolova. Ima temperaturu. Opekotine su nastale od vrele vode. Mnogo sam zabrinut i svestan sam da nista nemogu da uradim, znam da je u dobrim rukama, inace je majka pored njega u bolnici , zeleo bi da dobijem neki savet, ako je moguce neko da mi sve lepo objasni jer sam totalni laik sto se tice medicine, koliko je to opasno sve po njega, kakve su posledice i koji su nacini saniranja u kasnijem periodu . Unapred hvala
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Bobi, iskreno se nadam da je vasem detetu sada dobro.
Ja ne znam nista o opekotinama i nadam se da ce vam neko strucan nesto o tome vise reci.
Ono sto znam je da se moja sestra opekla kada je bila mala ( umocila je celu rukicu u vreo kupus) i vrlo brzo se oporavila, sada nema nikakvog oziljka. Prosle godine, cerkica moje drugarice se isto opekla po stomaku i nogicama vrelom vodom ( i one su bile u bolnici neko vreme) i na kraju je bilo sve u redu. Zato se nadam da ce i vas sincic dobro podneti i da ce se oporaviti od opekotina.
Zelim vam sve najbolje!
bobi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 8:38 pm

Post od bobi »

Hvala na odgovoru, i lepim recima. Malecki se fino oporavlja, mada je sve jos uvek daleko , oporavak suvise dugo traje i pitanje je koliko ce se jos oporavljati. Sada je otpusten iz bolnice i dolazi na previjanja i kontrole svaki drugi dan, imao je i uspesnu operaciju presadjivanja koze sa leve nogice na desnu. Mogu reci da je proslo najgore i da je prezivljavao teske muke u bolnici , ali je sve to moralo da bude tako. Za oziljke je jos rano prognozirati ali verovatno ce biti nekih , narocito na desnoj nogici jer je najvise zahvacena, sigurno je da na desnoj nogici nece imati malje jer je tu opekotina najdublje zahvatila kozu. Uglavnom to je to , trenutno stanje, sada je najbitnije da se sve to lepo zavrsi sve te terapije, i nega, i da malecki prodje kroz sve to sto bezbolnije kako fizicki tako i psihicki.
Pozdrav
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Kada budete smeli (mislim kada se to ipak malo smiri i prestane da bude osetljivo) pitajte lekara dal smete detetu da mazete onaj Saljicev melem za opekotine. Ja sam ga redovno koristila i oziljak od operacije mi je bio malo vidljiv. Nameravam da ga koristim i za moju bebu koja je imala operaciju kuka da bih joj ublazila oziljak.
dona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm

Post od dona »

Mislim da se melem zove Jomelop E, proizvodi ga Menta Padej.

Verujem da biste mogli da se raspitate i za upotrebu kreme Solkoseril (makedonski proizvođač), koja se koristi za epitelizaciju tkiva upravo posle operacija ili opekotina. Koristila sam je u druge svrhe i zaista je efikasna.

Sve najbolje.
Odgovori