Pozdrav svima,
jos u trudnoci mi je dijagnostikovana hidronefroza kod bebe. Kada sam se porodila bili smo 20 dana u bolnici, utvrdjena je hidronefroza IV stepena desnog bubrega. 18.4. su mu stavila nefrostomu koja je ispala posle 5 dana. U ponedeljak idemo na operaciju hidronefroze, koliko sam shvatila da ce mu mokracni kanal srediti i opnu od bubrega. Da li mi mozete objasniti kako je izgledao vas boravak u bolnici, koliko je trajala operacija, da li se posle operacije ima nefrostoma ili ne, kako se treba ponasati sa detetom posle, kakvu negu treba? Jako sam uplasena zbog te operacije, jedino sto me hrabri je to sto Relja ima dva meseca i sto se nicega nece secati.
Hidronefroza
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Hidronefroza
Cao ginga...Nadam se da ste vec zaboravili na hidronefrozu...da je operacija prosla kako treba.Vidim da ti niko nije odgovorio a svaka informacija je zlata vredna.Volela bih da mi ispricas kako ste prosli i kako je tvoja beba sve to podnela...moja beba ima hidronefrozu levog bubrega,za 10 dana operacija u Tirsovoj,doktor Zoran KRSTIC.pozzzz
Re: Hidronefroza
Pozdrav svima,
ne mogu nigde na netu da nađem da je neko od odraslih pisao da mu je rađena operacija zbog hidronefroze, pa vas molim da napišete ako neko nešto zna o tome. Bubreg mi dobro radi, ali na početku uretera imam suženje, tačno ne znaju ni oni koji je problem, da li je krvni sud ili nešto drugo, ali je u tom delu ureter razvijen kao od deteta od 5 godina. Inače, imam 40 godina. U pitanju je hidronefroza 3 do 4 stepena. Najverovatnije da neće moći laparaskopski, već će raditi klasičnu operaciju. Interesuje me nakon operacije kad ću moći da šetam? Kakav je oporavak i ostalo...
Svaka informacija će mi biti od koristi.
Hvala unapred.
ne mogu nigde na netu da nađem da je neko od odraslih pisao da mu je rađena operacija zbog hidronefroze, pa vas molim da napišete ako neko nešto zna o tome. Bubreg mi dobro radi, ali na početku uretera imam suženje, tačno ne znaju ni oni koji je problem, da li je krvni sud ili nešto drugo, ali je u tom delu ureter razvijen kao od deteta od 5 godina. Inače, imam 40 godina. U pitanju je hidronefroza 3 do 4 stepena. Najverovatnije da neće moći laparaskopski, već će raditi klasičnu operaciju. Interesuje me nakon operacije kad ću moći da šetam? Kakav je oporavak i ostalo...
Svaka informacija će mi biti od koristi.
Hvala unapred.