Gubitak apetita kod dvogodisnjaka,HITNO
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 18, 2006 8:23 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Gubitak apetita kod dvogodisnjaka,HITNO
Imam sina od dve godine, jako je napredno,veselo i zivahno dete, rodjen sa 3800, lepo je jeo sve do skoro...od pre mesec dana prestao je da jede skoro sve slano sto je jeo, meso, hleb, kuvano, sve to odbija i okrece glavu, nece ni da proba. Pre mesec dana smo svi u kuci bili bolesni od virusne upale grla, zapusenog nosa, nista strasno, nije imao temperaturu, isao je nedelju dana na inhalaciju, i stanje se poboljsalo mada mu je i dalje zapusen nos, pogotovo nocu, kada se budi i hrce mukica...sipamo mu fizioloski rastvor i pumpicom vadimo sektret, a za apetit mu dajemo Pikovit sirup....problem je sto odbija da jede sve sto je jeo, meso nece ni da vidi, hleb takodje, od kuvanog jede samo supicu, sargarepu, baren kukuruz i grasak, hoce i krompirice, jede voce i kiselo mleko, pavlaku, i popije oko 500-600 ml.mleka dnevno....jedno vreme je trazio samo slatko, sto smo mi izbegavali da mu damo, par dana nije nista dobio sem voca, i uspeli smo malo da ga nahranimo, ali sad je opet isti problem...nekad nece ni pavlaku, ni bananu, nista sto je voleo, samo okrece glavu, kaze ne mogu, i pljuje....inace je veseo i raspolozen, ali se budi svake noci u odredjeno vreme, malo zbog nosica a mozda i zbog gladi...smrsao je dosta,ali se i izduzio, sav je ko glistica....kad ga odvedemo kod doktora oni samo kazu da dobro izgleda i slezu ramenima....sta da radimo, ne bih volela da mu ovakvo nejelo predje u naviku...plasim se da nije anemija, molim nekog pedijatra za odgovor, pozdrav od zabrinutih roditelja
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Ima nas dosta sa istim problemom, pa da se ne ponavljamo evo pogledaj ovo
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sc&start=0
Evo nas probirljivko je poceo nedavno da jede kisele paprike!!!
Pitam ga kakva je so-kaze slana, secer-sladak, paprike-lepe
.
Sta da kazem, osim da ce proci i ta faza
Najbitnije je da je on zivahan i veseo, a jednog dana ce poceti da jede kao i nas Stefan.
Naoruzajte se strpljenjem i srecno!!!!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sc&start=0
Evo nas probirljivko je poceo nedavno da jede kisele paprike!!!
Pitam ga kakva je so-kaze slana, secer-sladak, paprike-lepe

Sta da kazem, osim da ce proci i ta faza

Najbitnije je da je on zivahan i veseo, a jednog dana ce poceti da jede kao i nas Stefan.
Naoruzajte se strpljenjem i srecno!!!!

Re: Gubitak apetita kod dvogodisnjaka,HITNO
Nadam se da je mališa bolje i da jede više (iako ni ovo nabrojano ne zvuči loše).
U koje se to vreme budi? Da li se skroz probudi ili samo nemirno spava?mamavesna napisao:ali se budi svake noci u odredjeno vreme,
-
- Novi član
Hvala na podrsci
Hvala na podrsci drage mame, iscitala sam sve odgovore na slicna pitanja, sve tekstove iz raznih specijalistickih casopisa, ne bi li pronasla neko resenje....evo, juce npr. skuvala sam supicu i u nju narendisala sargarepu, i ona je poprimila narandzastu boju, i moj dasa nije hteo ni da je proba zato sto je drugacija!!!!Bila sam ljuta pa je na spavanje otisao bez supice, a i kad se probudio opet je izvodio kerefeke samo da ne jede, i tako do uvece, ne znam, mislim da nije zdravo za njegov mali organizam da nista ne jede ceo dan, a onda se uvece provali i jede svasta...sto se tice budjenja, budi se izmedju 02-04 svake noci, ne place niti se buni nesto, samo se probudi, sidje sa kreveta i predje kod nas...malo mu je nosic zapusen i sa tim se borimo vec skoro dva meseca, sipamo fizioloski i izvlacimo pumpicom, ali ne vredi, svaku noc tesko dise, zapusi se i to ga valjda probudi...mada, i ranije je svaku noc dolazio kod nas u krevet...sada je poceo uvece da mi trazi jos mlaka popije skoro 500-600 ml, i ujutro cim otvori oci odmah trazi mleko....samo na tome zivi, pojede i voce, i trazi cokoladicu, kremic, itd. sto mu ja naravno ne dajem dok nesto konkretno ne pojede....eto, izalih se je vama, hvala sto me slusate, valjda ce i ovo cudo da prodje, pa da bezbrizno uzivamo u nasim srecicama.......pozdrav za sve mame
draga vesna,
ja isto imam 2 godisnjaka koji je bio u toj fazi i ja sam ludila bukvalno nista nije htio jesti osim hape (koristila sam razne multivitamine ali nista), sve dok mi jedna majka na jednom forumu nije preporucila od TWINLAB (CHILDLIFE) MULTIVITAMINE I MINERALE, jeste skupo i nemoze se svugdeje naci osim u bolje opskrbljenim apotekama ili glavnom distributeru, flasica tog siripa je oko 25 eura fakat je skupo ali ja sam se na svojoj kozi uvjerila da je the best, tako da moj maleni vec popio jednu flasicu i sad pije drugu i prezadovoljna sam nema vise problema.
eto ako sam pomogla sta....
ako jos sta treba slobodno se javi..
pozdrav
ja isto imam 2 godisnjaka koji je bio u toj fazi i ja sam ludila bukvalno nista nije htio jesti osim hape (koristila sam razne multivitamine ali nista), sve dok mi jedna majka na jednom forumu nije preporucila od TWINLAB (CHILDLIFE) MULTIVITAMINE I MINERALE, jeste skupo i nemoze se svugdeje naci osim u bolje opskrbljenim apotekama ili glavnom distributeru, flasica tog siripa je oko 25 eura fakat je skupo ali ja sam se na svojoj kozi uvjerila da je the best, tako da moj maleni vec popio jednu flasicu i sad pije drugu i prezadovoljna sam nema vise problema.
eto ako sam pomogla sta....
ako jos sta treba slobodno se javi..
pozdrav
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
-
- Novi član
Hvala farah24 na podrsci i savetima, probala sam svasta i na kraju kupila multivitamin sirup Sonosvit, isto nije jeftin, ali je izgleda poceo da deluje...dete mi jede povremeno, kako mu kad dodje, najvise me izludjuje sto hoce sve sto se gricka (korn-fleks, stapice, cips, i ostale grickalice koje izbegavam da mu dajem kad ne jede) i u stanju je da pojede punu ciniju toga, a da ga nateram da pojede parce mesa....Boze sacuvaj...i nema mira da sedi, da pojede obrok do kraja nego se setka, igra...jedino uspem da ga nahranim kad gleda Nodija, tada jedino sedi mirno, blene u tv i samo mu trpam u usta....kazem, ZIVEO NODDY, NODDY JE ZAKON....napisacu taj grafit negde gde se dobro vidi da se oduzim g-dinu Nodiju!
Draga mamavesna,
Imam dve cerke i u uzrastu od 2 godine obe su imale fazu nejela od koje sam dobijala ospice. Pokusavala sam sve i svasta i jedino sto je kod nas upalilo jeste Revita, koja je, kazu, zdrava ! Moja deca su pila po 2-3dl rastvora na dan, to je inace sokica, kao cedevita. Kupuje se u sistemu MLM, pogledajte www.*, postoji distributivni centar u Beogradu. Moja deca su treceg dana od pocetka uzimanja Revite pocela da jedu pristojno, a 10ak dana kasnije,jele su stagod sam im pripremila, trazile su od mene da svaki dan kuvam slatki kupus, jer su, dok ja cistim povrce, pojele po 4-5 listova svezeg kupusa i 1-2 sargarepe, a posle su naravno, jele i kuvano. Bukvalno, na prste jedne ruke sam mogla da nabrojim sta to ne jedu. Uz sve, izvukli smo 13 meseci a da su bile savrseno zdrave, ni smrcnule nisu. et, moja licna preporuka je Revita. pozdrav
Imam dve cerke i u uzrastu od 2 godine obe su imale fazu nejela od koje sam dobijala ospice. Pokusavala sam sve i svasta i jedino sto je kod nas upalilo jeste Revita, koja je, kazu, zdrava ! Moja deca su pila po 2-3dl rastvora na dan, to je inace sokica, kao cedevita. Kupuje se u sistemu MLM, pogledajte www.*, postoji distributivni centar u Beogradu. Moja deca su treceg dana od pocetka uzimanja Revite pocela da jedu pristojno, a 10ak dana kasnije,jele su stagod sam im pripremila, trazile su od mene da svaki dan kuvam slatki kupus, jer su, dok ja cistim povrce, pojele po 4-5 listova svezeg kupusa i 1-2 sargarepe, a posle su naravno, jele i kuvano. Bukvalno, na prste jedne ruke sam mogla da nabrojim sta to ne jedu. Uz sve, izvukli smo 13 meseci a da su bile savrseno zdrave, ni smrcnule nisu. et, moja licna preporuka je Revita. pozdrav