GRCEVI KOD BEBA

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

jecakv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:39 pm

Post od jecakv »

kacica napisao:Ja bih preporucila Senjacki caj,odlican je i delotvoran...... :lol:
Ja sam prezadovoljna sa ovim cajem. Od samog pocetka nisam imala mleka(isto tako mi je bilo i sa prvim detetom), pa mi je mali na vestackoj ishrani od prvoga dana. Od nekog 10-11 dana po rodjenju javili su mu se grcevi. Nije bilo spavanja po celu noc. Imao je samo jednu stolicu dnevno i to je kakio uz jake bolove. Cula sam za ovaj caj nabavila i pocela da mu dajem. Od tada mi dete uopste nema grceve i sada kaki normalno po 4-5 puta dnevno.
Ovaj caj je stvarno delotvoran i preporucujem ga svima.
Jedina mana je sto ga pravi samo jedna apoteka u beogradu(apoteka Senjak) i tu se moze nabaviti.
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Anja ce 27-og napuniti tri meseca. Prve grceve je dobila oko 19-og dana nakon rodjenja. Pedijatrijska sestra koja nam je dolazila kuci, je preporucila espumisan kapi. Pa smo ih i kupili.
Bebi je bilo vidno lakse od njih, jer opis koji je uputstvu za upotrebu je tacan od reci do reci. Tacno pokupi gasove i baloncice vazuha koji se skupe u crevima i izbaci ih putem stolice i prduckanja :lol:
Kada je napunila mesec dana, preporuka je bila Nurse Harveys sirup, ali ona nije htela ni da ga lizne, ima grozan ukus! Mada smo je jednom naterali, ali smo se pokajali, jer je doslovce poludela. Kao da smo joj sa tom jednom kasikom sirupa pojacali grceve. Cim smo se vratili na espumisan sve je ok!
Ja je samo dojim, super napreduje. Naravno vodim maksimalno racuna sta ja jedem. Primetila sam da na grickalice, cips, a posebno na kikiriki burno odreaguje. Kao i na mandarine :cry: koje obozavam.
Nadam se da cemo se uskoro resiti grceva :D
Hadna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 10:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Grcevi

Post od Hadna »

Grcevi kod beba nisu uopste strasni, svaka beba ima grceve creva joj se formiraju!!!Ali posle svake ishrane trebate da je podignete da podrigne, ako ne podrigne talozi joj se u crevima i ima grceve!!! :wink: U apotekama imate da kupite Milupa cajeve protiv grceva to isto mozete da joj dajete!!! :wink: :wink: :wink: Ako imate jos neka pitanja mozete me nazvati na broj 064/03232-52 neprimam SMS[/i]
Korisnikov avatar
Skywalker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am

Post od Skywalker »

U porodilistu (Gradska bolnica) smo dobili savete u vezi sa dojenjem - da izbegavamo SVU suvu hranu, mesne preradjevine, ljuti, kiselo, jako slano i zacinjeno, juzno voce, slatkise, sokove, grickalice za vreme dojenja - to sam doslovce pratila sve dok sa dojila i nije bilo nekih vecih problema. SVE sto pojedete ode u mleko, pa ni tokom trudnoce nisam jela slatkise, suhomesnato, sirne namaze i majoneze, tursije, sokove, grickalice.
Iskljucivo - sendvici sa mladim sirom, kuvano povrce i meso, voce (nikada nisam jela narandze koliko tokom trudnoce - mnogo su mi se dopadale)... a tokom dojenja sam posebno vodila racuna o tome.
Krajem 3. meseca su se Dunji pojavili blagi grcevi koje smo resavali tako sto ujutru na prazan stomak dajemo Caj protvi grceva Plantex - onaj u kesicama, ima ga u svakoj apoteci, provereno kazu da je jednostavno najbolji.
Podrigivanje nakon svakog podoja - OBAVEZNO.
Pokusali smo sa Espumisan kapima ali su one samo pogorsale stanje.
Slika
Ap.DarinkaRadovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 3:23 pm

Re: GRCEVI KOD BEBA

Post od Ap.DarinkaRadovic »

Senjacki caj protiv grceva,mozete od sada kupiti i u Apoteci "Darinka Radovic".Beogradska-150,Sremcica.Potpuno isti caj koji se prodaje u apoteci "Senjak".
lektorkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 04, 2013 12:53 pm
Kontakt:

Re:

Post od lektorkica »

samo neka izbegava ono što nju nadima. nije sto procentno sigurno da će bebi biti bolje, ali joj neće odmoći
kaca 33 napisao:Imam prijateljicu koja se porodila pre desetak dana i zali se kako njena beba ima grceve. Kaze da se lepo nasiska ali posle jela nastane pakao,stalno place i savija se i ima bas dobre gasove.
Rekla sam joj za podrigivanje u toku i posle dojenja, za masiranje, utopljavanje i td. ali posto u vezi ishrane nemam mnogo iskustava jer, kao sto sam rekla, ja moju bebu nisam dojila, koji savet biste vi mogle da date? Koje namirnice moze da koristi?Svi pricaju sta ne sme i to se zna ali sta sme?
Milka86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2014 9:47 pm

Re: GRCEVI KOD BEBA

Post od Milka86 »

Da li je neko možda koristio čaj od morača, kima i sl. http://www.lekovitebiljke.com/tag/grcevi-kod-beba
Zanima me da li deluje...kakva su iskustva?
Odgovori