gnoj na krajnicima

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

gnoj na krajnicima

Post od selt »

Mom detetu se pojavio gnoj na krajnicima, nema temperaturu, nema problema pri gutanju, normalno jede, nije prehladjena, uradili smo briseve, sve je negativno.
Da li neko ima ideju sta bi to moglo da bude?
Hvala!
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

verovatno se radi o ostacima hrane u kriptama tonzila.
mislim da nemate razloga za brigu ukoliko su svi nalazi negativni.

lep pozdrav.
selt
Stalni član
Stalni  član

Post od selt »

To sam prvo ja pomislila ali danima joj stoji, i doktor je mislio da je angina kad je prvi put pogledao grlo. Ako je negativno na viruse i na bakterije, a stoji danima, mora da postoji neki razlog...
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Jedan iskusni ORL lekar mi je svojevremeno rekao da je zagrcnuto dete pokazatelj da se valjano uzeo bris iz grla. Drugim rečima, postoji mogućnost da dete nije dovoljno dobro zinulo, izbacilo jezik i da bris nije dobro uzet. Moj ti je predlog da ponovite bris u nekoj privatnoj laboratoriji-recimo u našoj bolnici higijeničarska služba zaista ne radi dobro svoj posao i više se niko od lekara ne oslanja na njihove nalaze. Angina obično ide sa temperaturom, teškim gutanjem i opštim stanjem malaksalosti...ali moguće je da su se u krajnicima formirale male okrugle bele ciste...koje ja imam i koje u suštini ne prave probleme ali ih treba pratiti.
Sve najbolje
Ksenija
selt
Stalni član
Stalni  član

Post od selt »

Oh naravno zbog iskustva koje i ja imam uradili smo mi 2 puta bris i potvrdjeno je da je negativan nalaz.
O kakvim je to cistama rec? Zbog cega to nastaje?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Nisam lekar pa ću ti krajnje laički opisati-u pitanju su dve male okrugle bele fleke koje su se ugnjezdile u krajnicima, nekad su prisutne, nekada se povuku a pojačavaju se u situaciji kada kreće neka upala grla.Pretpostavljam da su nastale zbog čestih gnojnih angina koje sam imala kao dete i usled uspešnog izbegavanja operacije krajnika....
selt
Stalni član
Stalni  član

Post od selt »

Hm, moram se posavetovati sa nekim dobrim orl specijalistom, moja Lana ima rasuto po krajnicima vise malih belih flekica, zaista je licilo na anginu, nisu samo dve tacke... do sada nije imala ni jednu anginu ali jeste ceste upale uha koje su prestale pre jedno 5 meseci pa valjda sad pocinju drugi problemi... Doktor mi kaze da se ne sekiram ali to jednostavno nije moguce, prosto mi ne izgleda normalno da se iz cista mira pojavi tako nesto...
Dekstr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 2:24 am

Re: gnoj na krajnicima

Post od Dekstr »

da ne otvaram novu temu , samo bih nastavio u ovoj .
nemam nikakav bol,problem sa gutanjem,temperaturu,otok i clino , jednostavno sam primeti kada sam poceo da osecam neprijatan miris koji imam u ustima.u jednom od krajnika mi se skuplja hrana,tj ja pretpostavljam da je hrana u pitanju jer sam mogao da je istisnem , ali bilo je bele boje i imalo poprilicno neprijatan miris.
moje pitanje , ako je hrana u pitanju , kako resiti taj problem sakupljanja iste na tom mestu . a drugo ako je gnoj ili sta vec u pitanju , sta raditi ?

hvala unapred !
Odgovori