fontanela

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zizli035
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 15, 2010 1:33 pm

fontanela

Post od zizli035 »

Vodio sam klinca kod neurologa na pregled, rekao nam je da je fontanela krenula ranije da se zatvara, bebac ima 4 meseca, ali da je obim glavice normalan po onim njihovim tabelama i da ce pratiti kako se stvari na dalje odvijaju. Rekao nam je i da ako ovako nastavi da ce se zatvoriti do 6. meseca. Nije nam rekao nista o posledicama samo je zakao kontrolu za dve nedelje. Supruga i ja smo se zabrinuli i resili da ga vodimo na pregled na VMA posle kontrole. Ako neko ima iskustva ili bilo kakvih saznanja o ovome neka napise koju rec.
Hvala unapred!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: fontanela

Post od Marijaft »

Mojoj maloj se zatvorila pre godinu dana, ali doktorka nije na to reagovala, apsolutno.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: fontanela

Post od remi »

Moja se devojčica rodila sa suženom fontanelom - 50% od normalne veličine otvora. Nije se zatvorila pre vremena.
Možda bi bilo dobro da joj ne dajete one čuvene AD kapi. Vitamin D je poznat po tome što ubrzava srašćivanje kostiju. Ja sam zabušavala i nisam joj davala redovno kapi, tako mi je rekla dr iz bolnice, dok na pedijatriji su preporučivala da obavezno dajem kapi, pa sada vidi ko je u pravu. "Birala sam" između eventualno X ili O nogu i problematične fontanele koja bi dovela do operacije, možda. Prvo mi delovalo, i još uvek mi deluje, bezazlenije, kao nešto što može kasnije (kada fontanela više ne pravi problema) relativno jednostavno da se sredi.
Odgovori