Vodio sam klinca kod neurologa na pregled, rekao nam je da je fontanela krenula ranije da se zatvara, bebac ima 4 meseca, ali da je obim glavice normalan po onim njihovim tabelama i da ce pratiti kako se stvari na dalje odvijaju. Rekao nam je i da ako ovako nastavi da ce se zatvoriti do 6. meseca. Nije nam rekao nista o posledicama samo je zakao kontrolu za dve nedelje. Supruga i ja smo se zabrinuli i resili da ga vodimo na pregled na VMA posle kontrole. Ako neko ima iskustva ili bilo kakvih saznanja o ovome neka napise koju rec.
Hvala unapred!
fontanela
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: fontanela
Mojoj maloj se zatvorila pre godinu dana, ali doktorka nije na to reagovala, apsolutno.
Re: fontanela
Moja se devojčica rodila sa suženom fontanelom - 50% od normalne veličine otvora. Nije se zatvorila pre vremena.
Možda bi bilo dobro da joj ne dajete one čuvene AD kapi. Vitamin D je poznat po tome što ubrzava srašćivanje kostiju. Ja sam zabušavala i nisam joj davala redovno kapi, tako mi je rekla dr iz bolnice, dok na pedijatriji su preporučivala da obavezno dajem kapi, pa sada vidi ko je u pravu. "Birala sam" između eventualno X ili O nogu i problematične fontanele koja bi dovela do operacije, možda. Prvo mi delovalo, i još uvek mi deluje, bezazlenije, kao nešto što može kasnije (kada fontanela više ne pravi problema) relativno jednostavno da se sredi.
Možda bi bilo dobro da joj ne dajete one čuvene AD kapi. Vitamin D je poznat po tome što ubrzava srašćivanje kostiju. Ja sam zabušavala i nisam joj davala redovno kapi, tako mi je rekla dr iz bolnice, dok na pedijatriji su preporučivala da obavezno dajem kapi, pa sada vidi ko je u pravu. "Birala sam" između eventualno X ili O nogu i problematične fontanele koja bi dovela do operacije, možda. Prvo mi delovalo, i još uvek mi deluje, bezazlenije, kao nešto što može kasnije (kada fontanela više ne pravi problema) relativno jednostavno da se sredi.