Eskimo kids sirup?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Bojana018
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 3:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Eskimo kids sirup?

Post od Bojana018 »

Doktorka je mom dvogodisnjem sinu zbog nesto losije krvne slike preporucila da pije omega 3 ulje
Ja sam u apoteci trazila i dali su mi riblje ulje,posle mi je dr rekla da to nije to vec da trazim bas omega 3
Odem u drugu apoteku i oni mi daju neki Svedski sirup eskimo kids koji sadrzi omega 3 omega 6 i omega 9 i vitamine D i E
Platim ja taj sirup oko 1000din i mislim sad sam dobro kupila,ali dodje dr opet do nas i kaze mi da ne valja da mu dajem omega 6 i 9 nego da nadjem neko ulje samo sa omega 3 :o
Zasto ne omega 6 i omega 9?
Hvala puno :D
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

O'ma' da naglasim - nisam lekar, ali sam na ovu temu dovoljno pročitala i najkraće objašnjenje, bez zadubljivanja u hemijske veze u organizmu je: omega 6, a pogotovo omega 9 kiseline i inače, bez suplemenata, unosimo dovoljno, često i previše. Omega tri nam mahom nedostaje da bi postojao balans u organizmu.
Cena je malčice diskutabilna, naime omega 3 jeste skuplji preparat, ali trgovci (jer to su, pravi farmaceut će ti odmah reći šta kupuješ i je li to to) podvaljuju po poviskim cenama i "komplete" 3-6-9, jer ljudi prosto nisu upućeni.
Ako nisi načela preparat - vrati ga gde si ga kupila i ZAHTEVAJ da ti daju ono što si i tražila - čistu trojku.

PS: to ti je otprilike kao da svaki dan jedeš jabuku, odeš u prodavnicu i tražiš grejp, a oni ti daju preparat u kom su iscedili tri jabuke, dve kruške i tri kapi grejpa. :lol:
Korisnikov avatar
Bojana018
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 3:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bojana018 »

Hvala na objasnjenju :D ,ovo sa grejpom je bas originalno :wink:
Odgovori