Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Napisite mi molim vas nesto o ovim antiepilepticima, koja su vasa iskustva, saveti ili preporuke? Trebalo bi ovih dana da pocnem sa terapijom Petit Mal epilepsije. Puno hvala.
Godinama sam na karbamazepinu i imam skroz dobro iskustvo. Zadnjih 7 god sam presla na Tegretol, to je isto karbamazepin samo je u jednom periodu kod nas bila nestasica karbamazepina i morala sam preci na uvoznu verziju, ali je isto. Bez obzira koji od ovih lekova pijete osnovno je PITI GA UREDNO. Pored toga, jedna od bitnih stvari je postovanje dnevno-nocnog ritma, sto znaci da u razumno vreme odete na spavanje kako bi ste se budili odmorni jer je umor veliki izazivac napada. Kod mene nije u pitanju grand mal, vec petit mal(tj. nesto sto se moze ubrojati u tu grupu) i sve mi je bolje i bolje. Bitna je dobra komunikacija sa dr. om. Srecno za sta god da se odlucite
pila sam lamotrigin jako dugo i mogu reci da je to najbolji lek od ponudjenih gore a sve sam ih koristila ne daje nikakve nezeljene efekte a sva sreca sada ide na recept
Dobro vece! Imam cerku od 8 godina koja vec pet godina pije eftil....Nase iskustvo je odlicno sto se delovanja leka tice Malo je u pocetku imala faze pospanosti nekih pola sata posle leka ali je proslo \.