Postovani,
Moja kcerka ima 3 i po godina i vec duze vrijeme ima problema sa bakterijom Echerichia coli koja je pronadjena vaginalnim brisom.
Urino kultura i perianalni bris su bili dobri.
Prepisana terapija je kupka od hipermangana i nakon toga garamicin mast (jedan put na dan poslije tusiranja).
Ovo nije dalo nikakve rezultate i neophodan mi je pravi savjet u vezi ovoga...
Hvala,
Zoran Bozovic
Echerichia coli
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 5:09 pm
Echerichia coli
Zoran B.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
eserihija
Moja cerka je isto imala eserihiju. Da kucnem o drvo, nikad se nije vratila. To inace zna da bude bas dosadna bakterija. Cula sam da se non-stop vraca. Mi stalno imamo kod kuce uput za mokracu i cim se desi da joj skoci temperatura, odmah ujutro nosimo na analizu. Obavezno je da se svakih mesec dana nosi urin na analizu, bar su nama tako rekli. Strogo se pridrzavati terapije koju je doktor dao. Bitno je da se tacno u minut daju lekovi dok je bolesna. Eserihija ne voli kiselu sredinu, tako da ja dajem cerki svaki drugi dan vitamin C za decu koji se kupuje u apoteci. Ne bi trebalo svaki dan, posto kandida voli kiselo i moze da se desi da se zarazi kandidom. To nam se takodje desilo. Kada je bolesna, ne bi trebala da pije nikakve vitamine, a kad je zdrava pikovit zbog imuniteta. Za dodatna pitanja, posaljite mi privatnu poruku. Pozdrav
Meni je nefrolog objasnio da je eserihija normalni stanovnik debelog creva i koze. U urinarnom traktu se najcesce javlja zbog nedovoljne higijene ili urodjene anomalije (npr. refluks).
Moj sin je u trecem mesecu imao E. u mokraci i to smo iskorenili Palitreksom na osnovu antibiograma. Od tada je vec nekoliko meseci na profilaksi (zastitnoj dozi antibiotika) i bakterija se nije vracala. Takodje radimo analizu urina i urinokulture na 4 nedelje. On inace ima prosireni pijelon u bubregu, ali se to rastom normalizuje). Osli smo na mikciju i ona je iskljucila postojanje refluksa.
Moj sin je u trecem mesecu imao E. u mokraci i to smo iskorenili Palitreksom na osnovu antibiograma. Od tada je vec nekoliko meseci na profilaksi (zastitnoj dozi antibiotika) i bakterija se nije vracala. Takodje radimo analizu urina i urinokulture na 4 nedelje. On inace ima prosireni pijelon u bubregu, ali se to rastom normalizuje). Osli smo na mikciju i ona je iskljucila postojanje refluksa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
eserihija
Eserihija jeste normalni stanovnik debelog creva i koze. Kada se dobije, nije znak nehigijene. Ja imam devojcicu i cim se ukakila istog momenta smo je presvlacili i stalno smo je prali kad se ukaki. Dovoljna je i sekunda da bakterija predje u urinarni trakt.
Posto je normalan stanovnik svih nas, naravno da moze da se vrati i zato treba pratiti stanje. Ako je bila u usima, pitati pedijatra da li i to treba da se prati.
Eserihiju covek moze dobiti i sa 5 i sa 35 godina.
Naravno, ruke pre i posle jela obavezno prati. Pozdrav
Posto je normalan stanovnik svih nas, naravno da moze da se vrati i zato treba pratiti stanje. Ako je bila u usima, pitati pedijatra da li i to treba da se prati.
Eserihiju covek moze dobiti i sa 5 i sa 35 godina.
Naravno, ruke pre i posle jela obavezno prati. Pozdrav
Božoviću,evo jedan recept protiv eširihije!Moja ćerka sad ima 17 god.kada je imala 3 god.imala je eširihiju,izlečih je tako da se nikada nije vratila.4 kruške isečeš na 4 dela,šaka ječma i 5 litara vode,sve kuvaš dok ne uvri do litre.Zatim propasiraš sve kroz cetku i ostaviš u frižideru.Pije svaki dan 1dcl ujutru na prazan stomak.To ponoviš 3 puta i pravac na analizu!Srećno!