Dugotrajna faza NE kod deteta

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
PPmama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2017 8:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Dugotrajna faza NE kod deteta

Post od PPmama »

Postovani,
Imam starijeg decaka od 3 godine i jednog malog od par meseci.
Stariji sin je jako emotivan, dobrodusan(kao i svako dete) ali od kada sam ja otisla na trudnicko, a stomak se jos nije video, upao je u fazu da nista nece. Izborili smo se sa tim da ide napolje bez prethodnog ubedjivanja, da se igra sam, to je sve sasa super, ali sa decom koja nam dolaze u kucu i kod kojih mi idemo u goste je nemoguc, iako ide u kolektiv i tamo je za svaku pohvalu. On je miran, ali ne moze da udje negde bez plakanja, cesto vristanja, ili kad neko dodje on se potpuno zatvori, cesto se i zaplace ako ga neko samo pipne. Imali smo situaciju da smo sa prijateljima svi zajedno hteli jednim kolima u grad a on je vristao da nece sa njihovom cerkicom da sedi pozadi, jako nas je bilo sramota. Da napomenem, brata jako voli, ljubi ga, ucestvuje u donosenju pelena i ostalo. Ne znam kako da ga naucim da uziva u ostalim stvarima koje se trudimo da mu priustimo.
Hvala,
Pozdrav.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dugotrajna faza NE kod deteta

Post od aaaca »

Да ужива дете од три године?! Да ли си ти уживала са три године живота? Не сећаш се ничега, наравно.

Сигурно сте га занемарили или превише обраћате пажње на придошлицу, па је малиша тужан. Водите рачуна да не остану трајне последице.
Odgovori