domace ili kupovne kasice
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
domace ili kupovne kasice
da li dajete svojim malisanima domace ili gotove kasice,jer sestra je dala decaku od 5 meseci hippovu kasicu od povrca,nakon sat vremena poceo je jako da povraca i proljev.od juce su u bolnici.koliko je to sigurno,sad vidimo.doktorica koja radi tu vec 20 godina rekla joj je da ona to svom detetu nikad neboh dala.inace dijagnozirano je trovanje.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re domace ili kupovne
DOMACE UVEK!!!!!!!!!!!!!
Nije tesko i ne oduzima mnogo vremena napraviti detetu domace, ja takodje samo ali samo dajem detetu kupovnu breskvu, kajsiju, sljivu, posto toga voca nema.Inace, nikada ne bih dala kupovno.Ostalo sve samam pravim.Takodje, ako imate sokovnik, samo cedjeno!!Nama se recimo pokvario sokovnik,pa kupujem bebcu, ali to treba izbegavati, cim popravim, samo cedim bananu, krusku, jabuku, sarg.
Ako neko molim vas procita moju poruku, samo neka mi odgovori da li bebi od devet mes. smem da cedim mandarinu? i onako samo to cedjeno dajem?Ne znam da li je to tesko za njegov zeludac?
Nije tesko i ne oduzima mnogo vremena napraviti detetu domace, ja takodje samo ali samo dajem detetu kupovnu breskvu, kajsiju, sljivu, posto toga voca nema.Inace, nikada ne bih dala kupovno.Ostalo sve samam pravim.Takodje, ako imate sokovnik, samo cedjeno!!Nama se recimo pokvario sokovnik,pa kupujem bebcu, ali to treba izbegavati, cim popravim, samo cedim bananu, krusku, jabuku, sarg.
Ako neko molim vas procita moju poruku, samo neka mi odgovori da li bebi od devet mes. smem da cedim mandarinu? i onako samo to cedjeno dajem?Ne znam da li je to tesko za njegov zeludac?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zaista,koliko su ti stavovi promenjljivi.Ja sam u skoli ucila da bebe koje se hrane adaptiranim formulama ili dvotrecinskim kravljim mlekom(tada je to bilo ok) trebalo bi obavezno da dobijaju sok od limuna i pomorandze i to od 15. dana-dobro se secam.
Meni je u porodilistu dr pedijatar na odpustu rekla da bebu pojim prokuvanom vodom u koju sam nacedila malo soka od limuna.Tako sam i radila...A u to vreme uveliko se pisalo svuda da bebama uopste ne treba davati vodu
Sada kazu da se citrusno voce ne sme do godine,a u isto vreme imate kupiti sokic sargarepa+pomorandza a na njemu da je dozvoljen za uzrast od 6 meseci!
I sad,budi pametan
Meni je u porodilistu dr pedijatar na odpustu rekla da bebu pojim prokuvanom vodom u koju sam nacedila malo soka od limuna.Tako sam i radila...A u to vreme uveliko se pisalo svuda da bebama uopste ne treba davati vodu

Sada kazu da se citrusno voce ne sme do godine,a u isto vreme imate kupiti sokic sargarepa+pomorandza a na njemu da je dozvoljen za uzrast od 6 meseci!
I sad,budi pametan

Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
zdravo
mislim da sve treba probati,ako s pojavi neka reakcija,a najcesce osip prekinuti i gotovo.kod nas isto nedaju do godine.ali 5 pedijatara 5 razlicitih misljenja.bar je meni tako bilo.i na kraju koga slusati.SAMI SEBE I POTREBE SVOGA DETETA.
Re: domace ili kupovne kasice
Hvala puno na ovoj informaciji koja ide u prilog onome sto sam pisao na forumu. Mislim, nije to neka velika mudrost, ali cinjenica je da ljudi uglavnom pribegavaju vestackim hranama, fabrickim, kuvanim i raskuvanim...majaz napisao:da li dajete svojim malisanima domace ili gotove kasice,jer sestra je dala decaku od 5 meseci hippovu kasicu od povrca,nakon sat vremena poceo je jako da povraca i proljev.od juce su u bolnici.koliko je to sigurno,sad vidimo.doktorica koja radi tu vec 20 godina rekla joj je da ona to svom detetu nikad neboh dala.inace dijagnozirano je trovanje.
To ne moze da ima dobre posledice. Povracanje je maciji masalj. Kakve sve posledice imaju deca koja se godinam tako hrane?
Re: domace ili kupovne kasice
Hvala puno na ovoj informaciji koja ide u prilog onome sto sam pisao na forumu. Mislim, nije to neka velika mudrost, ali cinjenica je da ljudi uglavnom pribegavaju vestackim hranama, fabrickim, kuvanim i raskuvanim...majaz napisao:da li dajete svojim malisanima domace ili gotove kasice,jer sestra je dala decaku od 5 meseci hippovu kasicu od povrca,nakon sat vremena poceo je jako da povraca i proljev.od juce su u bolnici.koliko je to sigurno,sad vidimo.doktorica koja radi tu vec 20 godina rekla joj je da ona to svom detetu nikad neboh dala.inace dijagnozirano je trovanje.
To ne moze da ima dobre posledice. Povracanje je maciji masalj. Kakve sve posledice imaju deca koja se godinam tako hrane?
- dolce-vita
- Stalni član
Da vam kazem, ja sam mojoj bebi dala mandarinu i sokic iste sa sest mes.Naime, sestra moje strine koja ej vrstan dr, neonatolog je u Podgorici, takodje , radi kao prof. na med. fakultetu.Rekla mi je da sa 4 meseca pokusam da mu iscedim malo mand. u vodi koju pije.Tako sma postupila, bio ej nesto prehladjen, i nikada mu se niej javila reakcija, sada mu jos uvek dajem mand. koja mu jako prija.Dea napisao:Dolce meni su ovde rekli da se svo citrus voce daje tek posle navrsenih godinu dana. U Srbiji ne znam da li je tako, jer se stavovi pedijatra dosta razlikuju a koliko sam videla i liste namirnica po mesecima.
Privatna pedijatrica mi je rekla da bebi od 6 meseci obavezno u vodu sipam par kapi lumuna ili pomoranđe, da im je neophodan vitamin C, čak mi je i spomenula da je naučno dokazano u Americi da deca koja su unosila vitamin C intelektualno naprednija!!!
Elem, na moj komentar da sam na više strana pročitala da si citrusi veliki alergeni, ona mi kaže da je su njena deca a moram priznati i ja( već sa tri meseca) pili vodu sa sokom nekih citrusa.
I sve bi to bolo na kruaju ok, ja sam krenula mališi da dajem vodicu sa limunom, hvala bogu nema reakcija a i njemu se baš sviđa
, kad se moja prijateljica šoknula jer joj nutricionista strikno zabrabio da daje bebi cirus sa 6 meseci.
Kako biti pametan?

Elem, na moj komentar da sam na više strana pročitala da si citrusi veliki alergeni, ona mi kaže da je su njena deca a moram priznati i ja( već sa tri meseca) pili vodu sa sokom nekih citrusa.
I sve bi to bolo na kruaju ok, ja sam krenula mališi da dajem vodicu sa limunom, hvala bogu nema reakcija a i njemu se baš sviđa

Kako biti pametan?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pre skoro tri godine,kada sam se porodila,dr pedijatar na otpustu mi je rekla da dete obavezno pojim vodom u koju sam stavila par kapi limunovog soka jer su vrucine(porodila sam se u julu) i treba mu tecnosti i vitamina C.Tako sam i postupala
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
- dolce-vita
- Stalni član
re bebina ishrana
I, ja sam postupila isto sa vodom, samo sto samja stavila nekoliko kapi mandarine, ali ja sam ne bas po rodjenju, vec kad je mali napunio 4 meseca otprilike.Sa sest meseci, uvidevsi da nema reakcija, dala sam mu mandarinu pomalo naravno.Obozava je, inace, da nisam postupila tako, lisila bih dete dragocenog vitamina c do godinu dana.