Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Ned Mar 21, 2010 2:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
Moja malena ima skoro 22 meseca. Primetila sam i ranije da je jako nervozna u kolima. Prošle godine u ovo vreme ja i muž smo mislili da ćemo poludeti dok smo sa njom išli kolima otprilike nekih 70 km morali smo da idemo preko Fruške gore. Jako retko idemo nismo je vodili tako daleko skoro godinu dana ali juče je bio dečji rođendan na koji smo je vodili ponovo preko planine. Odmah ubrzo pošto smo krenuli počela je da kenjka neće da se vozi. Sa velikim naporom sam je zabavljala pevala pričala nudila joj vodu, ona je jako kenjkala. Misliii smo da privlači pažnju međutim posle velikih krivina počela je da povraća. Stali smo izveli je na vazduh umili napravili pauzu i nastavili dalje kad joj je bilo bolje. Posle toga i kad smo se vraćali ona je bila super nije bilo nikakvih problema. Ja tako nešto nisam imala nikada u životu obožavam da putujem i to mi je potpuno strano. Da li postoje lekovi ili čajevi da detetu pomognu kada putuje? Šta raditi pretpostavljam da treba praviti česte pauze. Muž mi je rekao da je on teško podnosio putovanje kada je bio mali ali ga je to bilo samo u detinjstvu, a svekrva isto teško podnosi putovanje.
Molim Vas za savet ko je imao sličan problem i šta raditi kad se tako nešto desi. Hteli smo ove godine da idemo na more kolima međutim kada sam videla ovo ne želim da je mučim dalekim putem.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Ned Mar 21, 2010 2:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 9:32 pm
Postovi: 1074
Caos draga,

Postoje tablete protiv povracanja tokom puta, ali ne znam da li tako malo dete sme.To moras pitati u apoteci, ja sam imala takav problem u detinjstvu, sada vise ne.

_________________
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!






Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Ned Mar 21, 2010 11:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm
Postovi: 295
Postoje ti neki lekovi protiv mucnine i povracanja u voznji, znam da mogu da ih uzimaju i deca ali ne znam koliko stara, kolike su doze. To odredjuje pedijatar.
Znam da postoje i neki homeopatski lekovi, mojoj deci homeopatija inace dosta pomaze kod nekih drugih tegoba pa toplo preporucujem.
Postoji i neka magnetna narukvica protiv mucnina u voznji, ali za nju sam samo cula, ne znam da li pomaze zaista.

_________________
Mamine tri ženske:
E 07/2003
P 04/2007
N 02/2009


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 12:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Luka ima 20 meseci i počeli smo da mu dajemo 1/4 tabletice Dimigal.
Po pravilu, deca od 2-6 godina mogu da piju 1/4 -1/2 tablete na svakih 6 do 8 sati ali nakon što nam se jezivo ispovraćao po kolima i zaista mučno podnosio vožnju, smatrala sam da će mu pre koristiti nego škoditi četvrtinka tablete. Od kako ga " dopingujemo", blaženo uživa u vožnji, a i mi sa njim :wink:
Naravno, konsultovali smo pedijatra još sa starijim detetom...koji još uvek pije Dimigal kad god idemo na neki duži put.
Ksenija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 9:15 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
Hvala Vam puno, konsultovaću pedijatra pre nekog dužeg puta bolje da joj dam nešto protiv mučnine nego da se muči. Sad mi je žao što se mučila u putu. Mame divne ste :D

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 10:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 4:28 pm
Postovi: 420
Da, zaboravila sam da napišem najvažnije...
Dnevna dozvoljena doza Dimigala za decu uzrasta od 2-6 godina je 75mg, odnosno 1,5 tablete.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Detetu smeta vožnja
PostPoslato: Ned Mar 28, 2010 10:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 6:00 am
Postovi: 75
Moja cerka ima sad uskoro tri godine i u kolima povraca od recimo druge. Prvo sam mislila mozda se prejela pa krivine pa vazduh medjutim desava se da joj je muka i kad ne jede i kad jede i kad je otvoren prozor i kad nisu krivine. Jednostavno ne podnosi voznju. Naucila sam da gledam da jede bar dva-tri sata pre putovanja da ne pije mnogo sokove ili mleko jogurt pre putovanja nego samo obicnu vodu pa i pored toga se desava da se ispovraca... I zato smo se brinuli prosle godine kada smo odlucili da na letovanje krenemo autobusom... mislila sam da ce to biti jedna velika nocna mora i da ce sve da nam presedne... medjutim...toliko je lepo podnela taj put da sam ja bila iznenadjena! Na tamo ( Grcka Nei pori jedno osam - devet sati voznje) smo isli nocu, doktorka mi je dala neke tabletice kao protiv mucnine koje koliko znam ne uzimaju bas mala deca i predomislila sam se u poslednjem trenutku i nisam joj ih dala.Ona se za kratko uspavala i spavala verovali ili ne do mora.Kad se probudila bila je vesela i uzbudjena sto putujemo busom. Bilo je tu stvarno veselo ali da ne duzim pri povratku smo se vracali u 4h popodne pa sam se plasila kako ce sad jer donde je spavala a sad tesko da ce preko dana i na kraju nije spavala ali opet nije bilo ma bas nikakvih problema. Doduse nije bila nesto raspolozena za hranu ali je pila vodu, sokove malo sam uspela neki sendvicic da joj dam i tako do kuce. Opet je skakala po autobusu, pricala, zabavljala ljude.Medjutim, kad smo stigli kako je usla u auto posle pet minuta ona se ispovracala!
Eto to je nase iskustvo! Mislim da ce to vremenom da prodje ali dok ne prodje pravite pauze u voznji, blaga hrana, voda, neka proba da legne nama to nekad pomogne...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 78 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: