Dete i post

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
User007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2016 3:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Dete i post

Post od User007 »

Postovani,
ako mozete da mi nepristrasno i pre svega strucno odgovorite na sledece pitanje.
Kakvi su efekti (pozitivni i negativni) na zdravlje deteta koje ima 8 do 10 godina a posti muslimanski post u periodu od nekoliko dana do celi mesec?
Islamski post inace traje ove godine oko mesec dana u mesecu junu i podrazumeva odricanje od jela i pica od zore do zalaska Sunca sto u praksi otprilike dodje od pola 3 ujutro do pola 9 navece.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Dete i post

Post od aaaca »

Ускраћивање хране особама које расту по мени представља злочин.

Ако је особа толико свесна и сама је верник, онда је то њена ствар.
User007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2016 3:35 pm

Post od User007 »

Ja nisam doktor al po meni dete od 10 godina ne moze biti dovoljno svesno da zna sta je zdravo za njega a sta ne.A kao osoba koja nije doktor,mogu samo da pretpostavim da tako nesto po zdravlje deteta ne moze biti zdravo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Слажем се.

Осим тога верски пост има верску конотацију и нема никакве везе са здрављем.

Гладовање никако не може да буде здраво за особе које расту и развијају се. Да би се тако нешто закључило није потребно да се поседује медицинска диплома већ је довољан здрав разум и логика.

Међутим где почиње фанатизам ту престају и здрав разум и логика.
Odgovori