Dete žmirka
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Dete žmirka
Poslednjih par dana dete mi žmirka na jaku svetlost, primetila sam da često i češe nosić. Izlaze joj gornje trojke i ne znam da li je to trenutno nešto ometa pa pravi takve izraze ili ukazuje problem moguć sa vidom. Kome se obratiti da li ste imali sličnih iskustava??

- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Re: Dete žmirka
Pa, verovatno ako je okice uperila u svetlost, smeta joj
U svakom slucaju, mozes je odvesti oftalmologu.
Pozic

Pozic

Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Od kako znam za sebe, najsigurniji način da kinem jeste da pogledam u svetlo ili sunce, zažmirkam, utom me zasvrbi nos i onda kinem...Možda tu osobinu poseduje i tvoja ćera 

Možda lekar je rekao da nije ništa, moguće da je od nosića kašljala je pa sam je vodila lekaru inače lekar kaže da je nos pun i da ga često ispiramo 

I ja kijam kad tako gledam u sunce pa zmirkam.Verovatno smeta svetlost.
Moj sin od 2,5 godine je pre par dana počeo da žmirka , predpostavili smo da je zbog gledanja tv-a, pa smo izbegavali tv... ipak smo otišli kod pedijatra koji nam je rekao da to može biti bilo šta da deca u njegovom uzrastu mnogo toga rade iz igre , radoznalosti ,ali nas je uputio na dalji pregled kog očnog lekara ...Kad smo otišli dete je baš žmirkalo , pregledala ga je ispisala nam mast chloramphenicol da mu mažemo jednom na dan ,pre spavanja i zakazala nam još jedan pregled gde je rekla da će da mu širi zenice i vidi kakvo je stanje , da će najverovatnije nositi naočare... prošlo je par dana dete ne gleda tv ,žmirkanje se smanjilo ponekad ga i nema ..interesuje me da li bi širenje zenice uticalo na njegov vid i šta da radim ? Molim pomozite!!!