Imam problem vec jedno 2-3 meseca sa kincem.
On ima 5 godina-napredno je dete ,dobro jede-po visini je na nivou sedmogodisnjaka.Pre jedno 2-3 meseca naglo je poceo da se zamara,podriguje,malo potrci,pa stane-ne moze da dise-hvata vazduh kao riba.Nista ga ne boli.Ninasta se ne zali, ali const. ima povecane krajnike.
Vodili smo ga prvo kod pedijatra u dom zdravlja da bi nas ona odmah poslala u Tirsovu- kod dr.Sibalic-a,a on dalje da odradimo alergo test-koji je bio potpuno negativan,pregled pluca i srca-sve odlicno,krvna slika-odlicna.Vratili su nas kod dr.Sibalica on je rekao da konkretno nema nista,(mozda je to zato sto brzo raste pa se pluca nisu bas prilagodila),da probamo sa terapijom protiv alergije(grlo je malo crveno-ali to nije nista),
i prepisao je:
NASONEX 1put dnevno 2 meseca., i AERIUS 5 ml.uvece nedelje .
Kontrola za 3 nedelje.
Otisla sam u apoteku da kupim lekove i farmaceut me preplasila rekavsi da to uopste nisu lekovi za dete od 5 godina.Da su toksicni, i da bi najbolje bilo da odem da odradim komplet. test na alergije-postoji na Bulevaru jedna laboratorija.Otisla sam kod pedijatra po savet i shvatila da ona bas i nije sigurna.Bila je malo neodlucna po pitanju doziranja i duzine davanja AERIUSa.
Nisam detetu nista dala jer mu je bilo mnogo bolje.Skoro u potpunosti su nestali simtomi.Medjutim od prosle nedelje sve se vratilo na staro.
Sta da radim?
dete dise kao riba
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ako sumnjate na alergiju pokusajte u Zemunu CENTAR ZA ELIMINACIJU ALERGIJA. Naime, oni imaju neki dijagnosticki aparat za kompletno stanje organizma, ukljucujuci i alergije. Ima na internetu adresa i telefon. Tamo dovode i decu, osim sto dolaze odrasli. Nista ne mozete da izgubite ako pokusate, osim (valjda) 3 ili 4 hiljade dinara koliko kosta pregled. Mnogi su samo dobili tako sto su zaista eleminisali alergije. Moja drugarica je bila skepticna u pocetku, ali je ubrzo shvatila da joj je bolje i sada je odusevljena. Imala je velikih problema i nagutala se kortikosteroida koji su samo umirivali te probleme, a nisu ih resili. Zatim je posle svega pokusala kod njih i eto - sve je OK. Ne pije vise nikakve lekove.
Zelim puno uspeha, a verujem da nije nista strasno.
Pozdrav, Jelena
Zelim puno uspeha, a verujem da nije nista strasno.
Pozdrav, Jelena