Deca u blizini osobe posle tretmana zracenja?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
aloha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 3:07 pm

Deca u blizini osobe posle tretmana zracenja?

Post od aloha »

Interesuje me da li je opasno da dete od godinu dana bude u blizini osobe koja je upravo stigla sa zracne terapije?
P.S. Mozda je pitanje glupo, ali majka k'o majka, mora o osvemu da razmislja :).
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: Deca u blizini osobe posle tretmana zracenja?

Post od x3x »

Jest glupo i nije opasno.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Najlepse se izvinjavam,Imam drugacija saznanja,i nazalost, drugih vrsti iskustva,pa bih VAS MOLILA DA DETE NE BUDE U OKOLINI OSOBE KOJA JE ZRACENA najmanje 3-4 sata!Odraslim ljudima nije preporuceno da borave pored ozracene osobe najmanje sat vremena!AKO JE MOGUCE,ISPOSTUJTE TO.Vasa licna stvar kako cete postupiti..Bez ljutnje,ili kakvih losih namera..
aloha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 3:07 pm

Post od aloha »

Mislite 3, 4 sata posle samog tretmana?
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Malo mi je neprijatno ovo sto sad govorim-i necete mi zameriti,mislim da ce te me mozda bolje razumeti..
Moja pokojna majka je imala odstranjenu dojku,i zakazanih 20 zracenja,kao i 1o hemoterapija.Bila je vojni osiguranik,pa je svako zracenje bilo obavljano u VMC Beograd.Svako zracenje je bilo do pet minuta. Inace smo Novosadjani.Kad sam je vodila na zracenje,posle zracenja mi je lekar naglasavao da( -Ja sam odrasla osoba,i tada sam imala 40 godina-)NE BIH trebala da budem posle zracenja sa majkom najmanje 1 sat..Posto naravno nije BILO SANSE da ostavim majku samu,niti BIH TO IKADA URADILA,ja sam bila pored nje.Sad vi procenite koliko bi beba mala trebala biti odsutna posle necijeg zracenja..
Odgovori