Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
prelomis list od cuvarkuce i iscjedis sadrzaj na kasicicu za kafu i stavis malo ulja,umlacis i naspes u usi.tako sam vidjela da moja svekrva radi,stavljala je to mojoj kcerkici kada je imala upalu usiju.
kada to naspes moras da stavis malo vatice u usi da ne iscuri.ne smijes puno da ugrijes to.
vmilka napisao:Zna li neko nesto vise o upotrebi ove biljke kod upale uha?
Da li ste je koristrili kod vasih malisana i kako?
Kakvi su rezultati?
Ja je koristim za moju decu i rezultati su odlični. Otkinem list, malo ga operem pod vodom, istisnem nekoliko kapljica direktno u uvo (ili na kašičicu pa u uvo, zavisno od toga koliko je dete nemirno). Već posle prvih kapljica bol prestaje, ali stavljam ih najmanje 3x dnevno 3 dana.
Citam vase komentare i pitam se da li vi znate uopste sta znaci upala usiju???Upala srednjeg uva nastaje sa unutrasnje strane bubne opne sto znaci da nema sanse da do nje dodje cuvarkuca,ili zagrijano ulje sto mnogi rade.Jer bubna opna je napeta pod pritiskom sekreta,sto stvara bol,i ukoliko dodje do njenog pucanja bilo sta stavljanje u usi moze dovesti samo do jos vece infekcije.Mozda moze pomoci u slucaju da se radi o blagome zapaljenju kanala,ali ne i upali usiju.Zato ostavite cuvarkucu,a usi lijecite medikamentima uz ljekarsku kontrolu naravno.Svako dobro!