CESTO UVUCENA FONTANELA

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

CESTO UVUCENA FONTANELA

Post od dolce-vita »

Drage mame,

Da li neko zna, da li je neki problem ako je bebi cesto uvucena fontanela? lepo pije vodu, ima 8,5 meseci i popije negde oko 150ml.Dobra je beba, veseo je, razdragan je, ali ja se ipak plasim,Nije to cesto, da je bas cesto, nego s vremena na vreme i onda mu damo vodu koju popije i sve bude ok.
Svaki savet dobro dosao, hvala.
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Koliko ja znam, uvucena fontanela je zbog nedostatka vode. A vidite i sami da cim popije vodu da se vrati. I nama se to desava ponekad, pa ga odmah ponudim vodom. To je moje iskustvo, mada, ako ste zabrinuti, pitajte pedijatra.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

moja cera uskoro puni dve godinice i jos uvek joj je ponekad uvucena fontanela!dobili smo savet od pedijatra da joj stalno nudimo tecnost ali i da (bar tokom ovih zimskih meseci) joj dajemo vitamin D .
i moj vam je savet da se posavetujete s pedijatrom!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
majaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 4:37 pm

haj

Post od majaz »

miome decaku se vise nevidi fontanela ali mu dajem D3 kapi preko zime.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re fontanela

Post od dolce-vita »

Majaz, koliko ima vas decak?
beban
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 4:52 pm

Post od beban »

dolce-vita ja sam sigurna da je to znak da je beba zedna u ostalom i sama si primetila :P
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re fontanela

Post od dolce-vita »

Jesam, sama sam primetila. Hvala vam svima na odgovoru, nego sam se iuplasila da eventualno moze biti nedaj Boze neki problem.Inace, i u kuci nam je dosta vruce, a i bebe da tako kazem bale zbog izbijanja zubica, i na taj nacin gube tecnost.Tako da sve to moze uticati, po nekom mom misljenju.
Odgovori