candida spp

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

candida spp

Post od unka »

Da li je neko imao problem sa ovom bakterijom u crevima kod deteta i kakvo je lečenje i ishrana???
Slika
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Re: candida spp

Post od misty »

Draga, candida je gljivica...moj klinac je davno kada je imao 1,5 godinu imao to cudo u crevima, a na njegovu nesrecu nije podnosio nistatin lek koji se daje za tu gljivicu. Tako da smo se lecili 8 meseci, iskljucivo dijetom bez secera, belog brasno, mleka i skoro uopste bez kvasca, katastrofa...pio je probiotik, i na kraju je proslo.
ancibaby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 02, 2010 9:53 am

Post od ancibaby »

Moj klinac je to imao sa dve godine. Dobro je reagovao na Nistatin, i sada mu je uvek negativan bris na gljivice. Njemu se to dogodilo posle gnojne angine, i tri vrste jakih antibiotika koje je pio. Posle je zaradio i Salmonelu, tako da sam dugo imala fobiju od crevnih obolenja i proliva. Hvalal Bogu, sada je to davno iza nas...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Mi smo dobili terapiju Nistatin i probiotike je pila i samo nije jela slatko. Pila je jogurt jako puno i sad je sve ok. Moja malena je imala osip jako dugo i nije prolazio od antibiotskih krema pa je doktorka predložila da uradimo analizu stolice i nađena je kandida. Posle terapije i osip se povukao. Sad ponovo pije probiokid imuno radi preventive. Po novom nekom lečenju kako je rekla lekarka nije potrebna stroga dijeta. Mi smo joj davali integralni hleb čisto radi neke predstrožnosti.
Slika
Odgovori