Bol u dojci!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Angvicija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2005 11:43 am

Bol u dojci!

Post od Angvicija »

Jutros sam primetila da me nad esnoj dojci pri dnu nesto strasno boli!
na dodir ili kad slucajno dotaknem. DOjim bebu, ali vec 8 mesec, i ne izgleda mi kao mastitis, nemogu nista konkretno da napipam, osim da je tvrdo i bolno. Ako neko zna nesto o ovome, pomagajte, bas sam se prestravila!
ntatjana73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 12, 2004 1:13 pm

Post od ntatjana73 »

Da te nije mozda beba gricnula a ti zaboravila. Ako nije i ako nije u pitanju pms idi kod ginekologa da ti pregleda grudi. Ne kosta nista a mirnije ces spavati. Inace u Beogradu su najbolji specijalisti za dojku na Institutu za onkologiju. Zvuci jezivo ali stvarno su dobri, bez obzira o kojim vrstama promena se radi. Ne brini unapred. Pozdrav
tatjana
Ardagast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Ardagast »

Nemoj misliti da nije mastitis! Ja sam pre neki dan bila zakacila to cudo iako mi je beba isto u 8.mesecu! Jednostavno, ne primetimo to jer bekute lepo ruckaju kasice pa zaborave da posiskaju svo mlekce! Uzmi list od kupusa i menjaj ga svaka 2-3 sata. Paracet ako ti je temp.oko 38 i teraj bebu cesce da izvlaci mleko! Javi kako si prosla! Ja se tako izlecih!!!
Matija, mamina i tatina sreckica
11.11.2005.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Od jutros na desnoj dojci sa spoljne strane imam veliku tvrdu kvrgu. Ne povlaci se ni kad se izmuzem. Probala sam polako da je razmasiram ali imam osecaj da je posle toga jos gore. Plasim se da ne dobijem mastitis. Da li i dalje da pokusavam da masiram (izmuzavam se i onako svaka tri sata, jer beba ne sise vec pije moje mleko ali u flasici). Da li treba odmah da idem kod lekara ili da probam jos da to sama savladam? I ranije sam imala ovakve kvrzice ali su svaki put kad se izmuzem nestajale. Ovo me stvarno brine....
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Taman sam mislila da cu kod lekara, ali cudotvorni kupus je jos jednom upalio. To i izmuzavanje dok grudi ne ostanu prazne....
dona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm

Post od dona »

Cedjenje dojki ili drugačije izmuzanje je neophodno činiti non stop. Radi izbegavanja mastitisa, a radi potpunijeg učinka cedjenja toplo vam preporučujem ovaj melem. Probala sam i sa listom kupusa i osim toga što sam se konstantno osećala kao da kuvam kupus, jer se grejao na temperaturi tela i ispuštao poznate ne toliko lepe mirise, moram priznati da mi nije pomoglo. Predlažem sledeće:

Melem za dojke
Za njega je potrebno jedno sveže žumance (najbolje od tog jutra), dobre dve kašike masti koja se ispere u devet voda. Žumance se počne mutiti mikserom i doda mu se mast, te se i dalje muti. Smesa počinje da liči na majonez i deluje kao da se peni. To se pravi u kutiji od margarina, koja se potom zatvori i drži u frižideru. Posle svakog dojenja dojke se mažu ovim melemom i cede. Pošto je hladan, melem jako prija napetim i toplim grudima, masti kožu i potpomaže procesu ceđenja. Ukoliko uporedite količine mleka koje ste iscedile bez upotrebe ovog melema (znači sa suvim rukama) i uz njegovu pomoć, videćete da je razlika primetna. Ovo vam toplo preporučujem, jer sam i sama imala ogromne probleme sa ragadama i upalama dojki, te mi je ovo otkrovenje. Uz to, za njega mi je rekla jedna patronažna sestra. Imam dvoje dece i samo od nje sam čula za to, ni od koga više nikada. Puno sreće. Ukoliko vas interesuje nešto više o cedjenju i kremama koje sam koristila za ragade, idite na temu aparatića za cedjenje mleka.
Odgovori