Becenje ociju

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
copyright77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 2:59 pm

Becenje ociju

Post od copyright77 »

sta moze da znaci kod novorodjenceta od dva mjesec ato sto se beci, tj sirom otvara oci vrlo cesto???
Staša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 6:23 pm

Nina

Post od Staša »

Mislim da nema razloga za brigu, ja imam curicu od 4 mjeseca, i cesto je to radila ali kako joj se vid formirao, sve manje to radi mada i sada po nekad joj se desava isto, ali na par trenutaka kao da se zacudi necemu. Posmatraj bebu i dalje, pa ako se to bude produzavalo, to "bečenje" ne škodi da posjetite doktora.
Annnnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Annnnna »

I moja bebica isto to radi, i radila je i kad se rodila....sad sa 6 meseci radi suprotno, stalno skuplja oci i posle toga se uvek smeje :D tako da pretpostavljam da su to neki njihovi fazoncici, cisto da provere sta sve mogu sa licem i sa ocima...nikad nisam uzimala to za ozbiljno pa nisam ni pominjala pedijatru.
magnolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 29, 2008 7:06 pm

Post od magnolija »

Izgleda da to rade većina beba.
Naša je nas kada se to prvi put desilo uplašila, a onda nas dobro nasmejala.
Sada se to retko dešava, jedino kada dođe do promene inteziteta svetlosti, tj. kad ugasimo svetlo u prostoriji , bebac izbeči oči! :o
Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Kod nas isti slučaj, bečenje očiju posebno kad naglo promenimo jačinu svetlosti, iz svetlijeg u mračnije. Ne mogu da se setim kako je ranije bilo, da li je to radila i ovako, uglavnom nije to za brigu. Kako su slatki kad tako razrogače oči. Moja kuma kad je to prvi put videla dobro se štrecnula jer je pomislila da se maca uplašila, a mi smo baš smanjili svetlost.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

UPIJA SVOJU MAJKU SIROM OTVORENIH OCIJU

Post od mislimsvojimmozgom »

UPIJA SVOJE RODITELJE SIROM OTVORENIH OCIJU

Nikolina , onaj tekst napisan krupnim slovima pa jos u crvenoj boji na temu AB bas mi na srce legao...Lepo mi u dusi kada procitam takve misli i ubedjenja.
Ovde citam da se neke bebice bece - pa sve im interesantno...vide svoje roditelje i njihovu lepotu upijaju sirom otvorenih ociju...:))) Uzivajte....

Da li je njegova mama postavljala pitanje na temu: "Zasto mi moja beba plazi jezik?":)))
Slika

Poz.R
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

BEBA " BECI OCI"

Post od mislimsvojimmozgom »

Juce smo se salile a sada i malo ozbiljnosti s'moje strane:))):
Da li beba pri " becenju" npr sklanja pogled od izvora svetla ( okretanjem glave ili kako god- da ste stekli utisak da joj svetlo smeta ).
Ako je tako (ali bez panike) dobro bi bilo da je pogleda ocni lekar( ili ga bar konsultujte- za svaki slucaj).
Pozdrav R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Odgovori