bebica u inkubatoru

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
NENAD32
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 10:14 pm

bebica u inkubatoru

Post od NENAD32 »

Pozdrav svima,juče nam se rodila mala Emilija carskim rezom,3200g.Mojoj sreći kraja nema,međutim ubrzo su je smestili u inkubator,jer ima problema sa disanjem.Ja sam jako zabrinut mada doktori kazu da je to par dana dok se malo ne adaptira i tako to,a jedna doktorka mi reče da je respiracija 60 i da je zbog toga u inkubatoru.Inace rođena je 10 dana pre termina jer je bio ubrzan CTG.Svi me ubedjuju da nema potrebe da se brinem a ja neznam sta cu.Zna li ko o cemu je ovde rec i cemu da se nadam.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Cestitam,tata!
Koji je bio Abgar skor(to je ona ocena),ne bi bilo lose ako znate za svaku karakteristiku posebno,i kako je protekla trudnoca?
Inace,neke bebe se malo teze adaptiraju na spoljnu sredinu,tako da za sada verovatno nemate razloga za brigu.
NENAD32
Novi član
Novi član

Post od NENAD32 »

Hvala,hvala,neznam onaj skor ali sutra cu saznati pa javljam,trudnoca je bila sasvim uredna,radili smo i 4d uz,svi nalazi uredni i kod mame i bebe,jedino sto je beba bila malo nemirnija u stomaku,a ctg je pre neki dan isto bio uredan,i juce je trebalo da se ponovi i utvrđeni su nepravilni zvukovi pa je supruga posle 6 sati operisana.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Stvarno ne zvuci zabrinjavajuce.Opustite se,proslavite kako je red i bice sve ok! :)
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

I OD MENE CESTITKE!!!!

Moja cerka je rodjena u 34.nedelji ( imala je 3.100kg) i isto je bila u inkubatoru davali su joj kiseonik jedno 2-3 dana.Treci dan su u stvari iskljucili da vide kako ce da se ponasa bez kiseonika i sve je bilo u redu.

BEBI I VAMA SVE NAJBOLJE!!! :lol:
NENAD32
Novi član
Novi član

Post od NENAD32 »

Hvala na cestitkama i podrsci,tako i doktori kazu,hrane je van inkubatora i pokazuju je tako sto je izvade i prosetaju i kazu da uopste nije zavisna od tog kiseonika.
Odgovori