BEBA IMA JAJASTU GLAVICU

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
brizna-mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 10:47 pm

BEBA IMA JAJASTU GLAVICU

Post od brizna-mama »

Molim vas, porodila mi se drugarica pre nekoliko dana, zamolila me je da postavim temu ovde i ako ima neko da objasni da li je strasno ako novorodjena beba ima jajastu glavicu.Ona se malo uplasila, mada su joj u porodilistu rekli da je od zadravanja bebe u porodjajnom kanalu, mali je dobio zuticu, ali posle deset dana, najzad je pustena kuci.Nisu detetu radili uz glave, rekli su joj da je to normalno, i imao je kao neko malo crvenilo na vrhu glavice.Ako moze neko da odgovori da li ima razloga za brigu, i da li to nedaj bozer moze da ostavi neke posledice?Jedna babica joj rekla da zbog toga sto mu je jajasta glavica mu je i vise trajala zutica, imao je malo jaci bilirubin, isao je i do 280.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Re: BEBA IMA JAJASTU GLAVICU

Post od Mihajlobre »

brizna-mama napisao:Molim vas, porodila mi se drugarica pre nekoliko dana, zamolila me je da postavim temu ovde i ako ima neko da objasni da li je strasno ako novorodjena beba ima jajastu glavicu.Ona se malo uplasila, mada su joj u porodilistu rekli da je od zadravanja bebe u porodjajnom kanalu, mali je dobio zuticu, ali posle deset dana, najzad je pustena kuci.Nisu detetu radili uz glave, rekli su joj da je to normalno, i imao je kao neko malo crvenilo na vrhu glavice.Ako moze neko da odgovori da li ima razloga za brigu, i da li to nedaj bozer moze da ostavi neke posledice?Jedna babica joj rekla da zbog toga sto mu je jajasta glavica mu je i vise trajala zutica, imao je malo jaci bilirubin, isao je i do 280.
Nikakvih posledica nece biti.
ZA pet-sest nedelja ce se glavica vratiti u normalu. Bebicina glavica je bila malo duze u porodjajnom kanalu.
Recite drugarici da se ne sekira, bice sve u redu.
Pozdrav.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: BEBA IMA JAJASTU GLAVICU

Post od tamaraft »

Mihajlobre napisao:
brizna-mama napisao:Molim vas, porodila mi se drugarica pre nekoliko dana, zamolila me je da postavim temu ovde i ako ima neko da objasni da li je strasno ako novorodjena beba ima jajastu glavicu.Ona se malo uplasila, mada su joj u porodilistu rekli da je od zadravanja bebe u porodjajnom kanalu, mali je dobio zuticu, ali posle deset dana, najzad je pustena kuci.Nisu detetu radili uz glave, rekli su joj da je to normalno, i imao je kao neko malo crvenilo na vrhu glavice.Ako moze neko da odgovori da li ima razloga za brigu, i da li to nedaj bozer moze da ostavi neke posledice?Jedna babica joj rekla da zbog toga sto mu je jajasta glavica mu je i vise trajala zutica, imao je malo jaci bilirubin, isao je i do 280.
Nikakvih posledica nece biti.
ZA pet-sest nedelja ce se glavica vratiti u normalu. Bebicina glavica je bila malo duze u porodjajnom kanalu.
Recite drugarici da se ne sekira, bice sve u redu.
Pozdrav.
Upravo tako.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori