Banana - da ili ne?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
brunette
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 15, 2005 2:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Banana - da ili ne?

Post od brunette »

U nedoumici sam da li banana stvara zatvor ili ne.
Negde sam procitala da banana sadrzi pektin koji apsorbuje vodu, pa tako stvara masu koja pokrece creva. Ipak, mnogo drugi izvori tvrde da bananu treba izbegavati ako beba ima problema sa praznjenjem creva.

Moja beba od 8 i po meseci ima neredevno praznjenje creva, a nedavno je imala i zatvor. Trenutno tesko nalazim sta i kako voli da jede, a bananu bas voli. Ja bih mu rado dala, ali se plasim da mu ne stegne stolicu. Gastroenterolog mi je, takodje, rekao da izbegavamo bananu, ali vise nisam sigurna.
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od abmarija »

U pravu si. Banana dovodi do zatvora. Doduse, ja sam nju namerno davala upravo iz tog razloga, posto se Eni guza ojela od silnog kakanja. :lol:
Sta mali rucka?
Aleksandra79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 10:26 pm

Post od Aleksandra79 »

Mozes da mu izmiksas bananu sa jabukom,
nista ne gubi na ukusu,a nece imati problema sa praznjenjem.
larisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 9:56 pm

Post od larisa »

Posto je moj sin pio adaptirano mleko, od samog pocetka je imao problem sa neredovnom stolicom. Od kako sam mu sa 9 meseci uvela vocni jogurt zatvor je nestao. U pocetku sam uzimala one gusce (koristili smo kasicicu) i neizmenicno mu ih davala sa frutekovim vocnim kasicama (imas kombinacije: banana + zitarice; banana + mladi sir, banana + soja). To mu je dugo bila omiljena uzina.
hurgada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2005 5:48 pm

Post od hurgada »

cao,bananu bebe obozavaju pa je tako i moja mogla sa 7,5 meseci da pojede skoro celu, ali buduci da pati od zatvora od kako se rodila nisam smela mnogo cesto da joj dajem sto nije mnogo promenilo situaciju.Onda sam joj smanjila kolicinu mleka ( od 9 meseca pije po 250ml smo ujutru i uvece) i vec treceg dana smo regulisali stolicu od tada je proslo 3 meseca a moja Juca jos nije imala zatvor :D
Odgovori