Imam cerku od cetri meseca i nedelju dana,kada je imala dva meseca primetili smo da krivi glavicu na levu stranu. u savetovalistu nam nisu nista posebno rekli samo da je stavljamo na desnu stranu da spava i da sve posmatra sa iste. Otisli smo kod privatnog lekara - fizijatra gde je konstantovano da ima asimetrican polozaj vrata na levo.
Dijagnoza> Smetnja centralne kordinacije blazeg stepena uz asimetriju desno. Malpositio in uteri 1. sin.
Isli smo na terapije 3 nedelje - Vezbe po Vojti. Obucili su me da iste primenjujem kod kuce tri puta dnevno. Beba se naravno jako buni -place dok vezbam sa njom. Na kontroli su nam rekli da ima napretka ali zamerke su sledece> jos uvek ponekad drzi sakice zatvorene, ne okrece se sa stomaka na ledja- malo joj jos fali.Nema oslonac na ruke cvrst i stabilan kada lezi na stomaku, zabacuje glavicu u nazad. Intersesuje me koliko je to zabrinjavajuce i do kada se to tolerise ?
Napominjem> imala sam super porodjaj bez bolova- samo moze da se sanja o tome. Beba je dobila dve desetke. Sta je uopste razlog da se to desava. Unapred zahvalna!
Asimetrija tela
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99