Pozdrav,
supruga mi se porodila 19.6, znaci pre jedno 40 dana, i vrlo brzo ostala bez mleka.
Odlucili smo da kao sa prvim detetom (ista prica) krenemo sa aptamilom, i steVan ga je prihvatio bez problema.
Nakon 35 dana na kontroli, napredovao je 1.9 kg (izasao zi porodilista sa 3 kg /50 dugacak) i pedijatar je bio zadovljan, kaze da jeste malo vise ali da je OK.
E sad, moj metabolizam je dosta brz, i i zgleda da je steVan povukao na mene, pa ne znamno sta da radimo. 'Problem ' je jer pojede 120 ml aptamila ali opet nakon 2 sata trazi opet da jede. Nekad uspemo da istermao i da jede na 2.5 - 3 sata, ali dosta cesto, vidimo da je gladan... Komentar mog prijatelja je da je imao isti problem sa aptamilom je da kada je presao na impamil, da mu se dete smirilo i bilo sito duze nego sa aptamilom...
Stevan pojede ne dan oko 900ml, ali izgleda da mu to nije dovoljno (tj. kolicinski jeste, ne moze u cugu da pojede vise od 120) ali izgleda da vrlo brzo svari hranu i da je onda gladan..
Kaki lepo, 5-6 puta na dan, stolica je skorz OK - zute boje, hoce i vodu da pije izmedju obroka.. Sve ukazuje da mu izgleda sastav aptamila slab.
E sad, menjati na Impamil ili dati mu cesce da jede?
Hvala unapred na savetima...
Aptamil i gladno dete :(
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Aptamil i gladno dete :(
Руси својим бебама чим престану да сисају дају млад кефир. Упозорење: у обзир долази искључиво домаћи кефир који се прави код куће уз помоћ тибетанске гљиве. Млад кефир није лако потрефити али уз мало вежбе може. Иначе, млад кефир није кисео.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm
Koliko beba ima obroka dnevno?
Probajte sa Impamilom, tata, ako ne prihvata vratite se na Aptamil i malo povecajte dozu, mozda mu je i 5 ml vise dosta.
Sve najbolje.
Probajte sa Impamilom, tata, ako ne prihvata vratite se na Aptamil i malo povecajte dozu, mozda mu je i 5 ml vise dosta.
Sve najbolje.
Pa zavisi,
8-9..obroka na dan, uglasvnom svaki popije od 110-120ml
Nocas je prvi put spavao cela 4 sata
Inace se i nocu budi na 2.5 - 3 sata..Od jutros opet isto, 2.5 sata, gladan
Gledamo da mu ne dajemo na krace od 2.5 sata
8-9..obroka na dan, uglasvnom svaki popije od 110-120ml
Nocas je prvi put spavao cela 4 sata

Inace se i nocu budi na 2.5 - 3 sata..Od jutros opet isto, 2.5 sata, gladan

Gledamo da mu ne dajemo na krace od 2.5 sata
Moj dosta mlađi brat je pio Impamil i odlično napredovao. Ja sam mojoj devojčici davala prvo Humanu i nikako nije odgovarala pa sam prešla na Aptamil. On je slabiji ali ga je odlično prihvatila i rešili smo se grčeva. Sad ovaj savet nisam probala, ali evo da ga podelim sa vama. Moj kum je kad je žena bila u bolnici, a beba bila mala kući noću dodavao još jednu kašiku mericu koja je priložena u pakovanju i dete je dobro spavalo, a kada dete bude dovoljno veliko ja sam ubacivala lešnik čokolino, karmelino i frutolino u adaptirano mleko i dete je noću malo duže spavalo.

Moj sin je pio Novalac na preporuku pedijatra, prvo jedinicu pa dvojku, mi smo imali problem da se noću budio i tražio da jede. Normalno je napredovao i nije se gojio ali zbog buđenja smo gledali šta da radimo pa su nam u apoteci preporučili Novalac NF, noćna formula koja se sporije resorbuje iz želuca pa duže traje osećaj sitosti. Stvarno se posle nije budio. Preko dana normalno jedinica ili dvojka pa u toku noći jedan do dva obroka NF i sve je bilo super. Možda treba da probate sa njim.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 03, 2013 1:11 am
I moje dete je imalo isti problem, samo smo mi bili na Bebelacu. U apoteci su mi takođe preporučili Novalac NF i stvarno sam bila malo sumnjičava, jer nisam mnogo znala o ovim formulama, ali otkako smo počeli da ga koristimo Lana je duže sita. Ranije se noću budila po 4-5 puta, a sada se stvarno retko dešava da se probudi. Danju koristimo Novalac 1, a predveče i uveče joj dam Novalac NF i mirna sam. 

Mi pijemo Novalac AC preko dana a NF noću i skroz nam je dobro
Ne znam da li zbog mleka, ali samo jednom se probudi noću..