anemija
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 3:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
anemija
Pozdrav svima! Imam devojčicu od 18 meseci. Danas sam joj vadila krv i rezultat ukazuje na virusnu infekciju. Ono što mene brine je vrednost hemoglobina kod ovog uzrasta, jer na njenom rezultatu piše da je Hgb 107, a RBC 4,14. jedan pedijatar kaže da je donja granica kod dece 105, a drugi opet da je 120 i šta bih mogla da joj dajem od preparata za poboljšanje krvne slike
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
To nije anemija.Jeste Hb na donjoj granici,ali je u granici normale.Samo pojačaj u ishrani namirnice koje u sebi sadrže gvožđe i biće sve u redu.Znači:cvekla,džigerica,matični mleč,kopriva,spanać,zelje,kelj,brokoli...i unos mleka ne veći od pola litre dnevno!!!(kravlje mleko vezuje za sebe gvožđe)A da,zaboravila sam vitamin C
-
- Novi član
- Kontakt:
-
- Novi član
- Kontakt:
Moja cerka je u petom/sestom mesecu pila taj sirup obogacen gvozdjem ( ima dve vrste jedan sa i jedan bez gvozdja) i bilo je sve u redu. Pila ga je jedno mesec ipo /dva / dana tada je vec projela i drugu hranu pa smo prestali. Neka jede kao sto rece crveno meso,zumance,zeleno povrce,cveklu i bice sve u redu.
-
- Novi član
- Kontakt:
Pozdrav svima! Juče smo bili na kontroli pa smo ponovo radili krvnu sliku i uspeli smo da za sedam dana podignemo Hgb sa 107 na 114, RBC 4,50, s tim što su joj sad Le 11, a pre sedam dana su bili 8,2 kad je imala virusnu infekciju. Zato sad nisam sigurna da li bi smela da primi vakcinu koju smo odlagali već dva puta.