anemija kod dece

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
knezevocity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 9:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

anemija kod dece

Post od knezevocity »

Imamo bebu staru 9 mjeseci i anemicna je hgb 107, cim da joj popravimo krvnu sliku. koristili smo ferum lek i nista. koja vrsta hrane je dobra da bi se krvna slika popravila
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Agarikus »

Lekar ce vam sigurno prepisati sirupe na bazi gvozdja a sto se hrane tice to je pileca dzigerica koju mozete da joj uvedete sada a takodje i spanac.Riba je dobra ali je vase dete isuvise malo za uvodjenje ribe.Ne znam da li se hrani vasim mlekom ili formulom ako je formula u pitanju postoje formule sa dodatkom gvozdja...
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Narendajte svezu cveklu,i iscedite sok,pa taj sok pomesajte sa nekim sokicem koji vasa beba pije.Moje dete je pilo uzalud nekoliko tura sirupa sa gvozdjem,a jedino joj je ovo pomoglo.Kasnije kad bude veca,dodate i sok od limuna i med u to.Mozete uz to davati neke multivitamine.Inace u tom uzrastu fizioloski krvna slika opada,tako da ne brinite previse,kad bude jela svu hranu,sredice se to.
cankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:59 am

Post od cankovic »

Kod nas u savetovalistu kazu da hemoglobin ispod 100 je anemija, sve iznad nije strasno. Moj sin u tom periodu imao je hgb 103 i rekli su mi da deca iz zumanca najbolje uzimaju gvozdje, pa sam mu davala 2 puta nedeljno, i sto raznovrsnija hrana povrce, voce, meso. Sledeci put je imao hemoglobin 129 i bilo je sve ok. Pozdrav!!!
Odgovori