Andol Pomoc hitno

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Andol Pomoc hitno

Post od dejan27 »

Neznam sta mi bi! Jako al jako me bolela glava i popila sam jedan andol ja jos uvek dojim i sad mi je sinulo da nisam trebala da ga popijem.

Molim Vas ako neko zna koliko dugo ostaje u organizmu tj kada mogu da ga podojim od trenutka kako sam poila lek?

Hvala!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re andol

Post od dolce-vita »

Ja sam poslala poruku mojoj sestri koja je dipl. farm.cim mi odg. reci cu ti.Nadam se da ce me neko preduhitriti.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

joj super si
nemogu da verujem da sm to uradila nepromisljeno al sta cu nisam pri sebi nikako nisam spavala vec 3 nedelje uzas neznam sta mi bi stvarno neznam sta mi bi.

Inace nepijem lekove i goto ali sada neznam sta mi bi
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re andol

Post od dolce-vita »

Rekla mi je je najmanje 6 do 12 sati, zovi halo bebu, vidi sta ce da ti kazu.Ovde verovatno niko ne vidi poruku, inace kad budu videli, odg. ce ti verovatno Isidora, luka ili ksenija, milsim svojimmozgom ili drbgd, ali ko zna kad ce videti.Pozovi halo bebu.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Mislim 6h ali nisam sigurna.Naravno,za to vreme se izmuzavajte.Nije nista strasno :) ne valja kada se ponavlja a kolicina koja dospe u mleko posle jednog andola je zanemarljiva
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Hvala na brzim odgovorima!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nazvala sam ja i pedijatra na hitnom prijemu da se posavetujem i oni su mi rekli 6 sati i da se izmuzem. Stvarno neznam sta mi bi jer imace nepijem lekove i znam da nespavanje nije dobar izgovor ali nekako mi se spojilo sve i trenutak nerazmisljanja i eto.

Hvala jos jednom :) :) :) :) :) :) :)
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

meni su rekli da i u trudnoci i u dojenju, ako mora da se popije lek protiv bolova, da to treba da bude paracetamol.

ja sam sad treci mesec, i pijem njega ako mi je potrebno (imam problem sa kolenom i sa ramenom, pa ponekad moram).

ne brinite, verovatno je do sad sve u redu.

pozdrav.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re andol

Post od dolce-vita »

A, da li moze brufen dojilja da popije?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ne bi trebalo! :-?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re brufen

Post od dolce-vita »

Sad ste me uplasili jako!!!!!!!!!!!! u porpodilistu su mi rekli da dojilja sme brufen i ja sam ga bila posle porodjaja i tekako!!!!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

ree andol

Post od dolce-vita »

Meni su babice u gradskoj bolnici rekle da mogu brufen posle porodjaja sam ga pila.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Bez panike,ne postoje podaci koji govore o stetnom uticaju ibuprofena tokom dojenja.Tokom njegovog uzimanja nije potrebno prekidati dojenje.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re andol

Post od dolce-vita »

Pa, iskreno, vec sam se uspanicila, ja sam popila 4 andola u toku dana posle porodjaja, rekle su mi da mogu!!!!!!Recite mi samo molim vas da li bi bile vec neke posledicve do sada, moja beba sada ima 9 meseci?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re andol

Post od dolce-vita »

BRUFENA PARDON
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

"PRIMENA U TRUDNOĆI I DOJENJU
Pre nego što počnete da uzimate Brufen, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Ne preporučuje se primena ibuprofena, kao i drugih lekova, u prvom trimestru trudnoće. Zabranjena je primena ibuprofena u toku kasne trudnoće (treći trimestar) zbog mogućeg štetnog dejstva na plod, kao i mogućeg neželjenog dejstva kod trudnica (otežan i produžen porođaj).
Ibuprofen se u maloj količini izlučuje mlekom pa se upotreba leka kod dojilja ne preporučuje zbog potencijalnog rizika za odojče."
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori