Kod moje bebe uzrasta dva i po meseca nadjene su snizene vrednosti.
Od VI meseca sam pila Partusisten. Rodjen je 12 dana pre termina, porodjaj je protekao uredno, bez ikakvih intervencija osim epiziotomije. TM 3550g, TD 56cm, OG 35cm, Apgar 9/9.
U porodilistu nije vadjena krv osim zbog krvne grupe (on je A+, ja sam A-, otac AB+). Otpusteni smo treceg dana.
Zutica nije prolazila pa sam mu privatno vadila krv 13. dana - ukupni bilirubin 244 (referentne vrednosti 5-20), direktni 14 (do 3,4). Pedijatar u DZ je rekla da je sve u redu - produzena zutica.
Sa cetiri nedelje ukupni bilirubin je bio 196,4, a direktni 11,4.
Na Institutu za majku i dete su potvrdili ovo, ALT 67, AST 52 (do 40). Sve osalo uredno (ks, urin, urinokultura, UZ), osim prisutnog opistotonusa i hipotonije. Nije vise produzena, sad je patoloska i treba je pratiti.
Sa 6 nedelja nisu proveravali krv.
Sa nepuna dva meseca ukupni bilirubun 64,7, direktni 5,5, ALT 42, AST 49. Gastroenterolog kaze Hepatitis neonatalis.
Sa dva i po meseca - ukupni 12,6 (u granicama), glukoza 6,4, ALT 44, AST 53, dakle u porastu, alfa jedan antitripsin 1,03 sto zahteva dalju analizu.
Beba iskljucivo sisa, ponekad prihvati malo vode.
U prvom mesecu je napredovao 1100g, u drugom 1200g.
Zna li neko nesto o antitripsinu i treba li brinuti?
Hvala.
Alfa jedan antitripsin
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 9:43 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 9:43 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Je li ovo vrednost u mikromolima po litru? Deficit alfa 1 antitripsina uzrokuje u kasnijem zivotnom dobu plucni empfizem i/ili hronicnu obstruktivnu plucnu bolest (hronicni obstruktivni bronhitis).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.