Interesuje me sta oznacava akrocijanoza s obzirom da je moje dete rodjeno u 39 devetoj nedelji ali je smatrana kao nedonosce zbog kilaze i kada je pregledano ustanovljena je akrocijanoza a inace pri preglede je odgovaralo starosti od 36 nedelja. Imala je 2420g i duzinu 51.
Inace za sada lepo napredujemo za nedelju dana dodali smo 440g.
Kiliko akrocijanoza ima veze sa povisenim pritiskom koji sam imala u zadnja dva meseca trudnoce zbog kog sam zadnju nedelju i bila u bolnici ukljucena mi je metildopa i besandin (160/110)?
Akrocijanoza?! za dr. Ivicu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Akrocijanoza je termin koji se slobodnije koristi u akuserstvu, to je modra prebojenost ekstremiteta, odnosno saka i stopala, maltene uobicajena kod beba. Za razliku od ovoga, postoji i prava akrocijanoza, koja je hronicna bolest (ili pravilnije: stanje) kod odraslih, uskoro ce u casopisu "Doktor u kuci" biti moj tekst-odgovor pacijentu koji upravo ima tu bolest.
Da zakljucimo: akrocijanoza novorodjencadi - posebno ovih sa manjom telesnom mason na rodjenju - nije neuobicajena i nije bolest sama po sebi.
Sve najbolje.
Da zakljucimo: akrocijanoza novorodjencadi - posebno ovih sa manjom telesnom mason na rodjenju - nije neuobicajena i nije bolest sama po sebi.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.