Dete ce u januaru da napuni tri godine, u septembru je krenuo u jaslice i od tada je vise kuci nego tamo. Stalno nos curi, jednom hemofilus u nosu, onda laringitis , pa kasalj, sva sreca pluca cista, a sad ima anginu. Dok nije krenuo u jasle bio bolestan jednom ili dva puta tipa prehlade , a sada sve uz visoku temperaturu. Ja znam da je adaptacija na kolektiv i sticanje imuniteta nesto sto je neminovno. Kakva su vasa iskustva, koliko moze ovako?
Zao mi je sto pravi pauze u odlasku jer je jasle prihvatio super i voli da ide, poslusan je, jede tamo i spava bez problema, ali nedelju dana , pa opet.
Cime da mu popravim imunitet i krvnu sliku.
adaptacija
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
I moji su isto tako stalno bili bolesni u prvoj godini, a kasnije je sve doslo na normalu! Valjda dok nestekne imunitet to tako bude, a i iz iskustva drugih mama sam isto to cula! Mozda je i bolje da to prevazidju dok su mali pa kasnije u skoli nece imati tih problema, mislim na razboljevanje u kolektivu, jer kad sam ja bila mala nisam isla u vrtic, bili smo kuci sa mamom (sestra bliznakinja i ja) ali zato smo u skoli sve pokupili pa smo dosta izostajali, a to bas i nije dobro, izgubis se posle u gradivu. Dok je stariji brat isao u vrtic i tamo se iscelicio, i kaze mi mama da je sve kasnije bilo ok. Najbolje je prirodno sa vockama, povrcem pa i medom, ako dete sme da jede, da dizete imunitet eventualno neki komplex vitamina kao dopuna ishrani! Ja sam napravila sok od limuna (sirup) pa to piju!!! Pozdrav!!!
Ima roditelja koji dovode bolesnu decu u jaslice.Odu kod pedijatra dobiju terapiju i kazu da nema ko da im cuva dete,zatim dobiju potvrdu da dete moze u kolektiv kao zdravo.Samim ti roditelji ugrozavaju zdravlje ostale dece u grupi.Sestra u jaslicama ne moze da vrati dete ako roditelj da potvrdu od pedijatra da moze u kolektiv.Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 5:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne sekirajte se. to sto deca dolaze bolesna u vrtic, najbolji je nacin da i vasa steknu imunitet. jedan stari doktor je rekao kad detetu padne sendvic na pod podignite ga i dajte mu da pojede. kad mu curi nos, saljite ga u kolektiv jer ako ga ostavvite kuci i posaljete kad mu nos prestane da curi , pocece ponovo za 2,3 dana cim krene. zato ako doktor dozvoli da ide u vrtic, nema temperaturu, opstrukcije, virus itd. saljite ga jer ce tako steci imunitet. moji su sad super, treca godina u vrticu i ove godine su vec 2meseca,tj. od septembra, spojili svaki dan, sto je meni za radovanje, jer to do sada nije bilo.
za dodatak nekog multivitaminskog preparata se slazem, ja im svake zime dajem pikovit oko mesec dana.
za dodatak nekog multivitaminskog preparata se slazem, ja im svake zime dajem pikovit oko mesec dana.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am