Zujanje i vrtoglavica

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zoranaivanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 3:45 pm

Zujanje i vrtoglavica

Post od zoranaivanovic »

Pre 20 dana je odjednom pocelo da me muci jako zujanje u levom uhu, praceno jakom vrtoglavicom i potpunim gubitkom sluha.Inace ja sam nagluva osoba ( 100% na desnom i 98% na levom uhu).Sluh izgubila od inekcija u 4.god. 1978.god..Prvo mi je konstantovana upala srednjeg uha i prepisan mi je antibiotik "Ampicillin" koji sam pila 2 nedelje ( 2 pakovanja kutija).I dalje isto...Onda mi je prepisan "Lemod solu" 8 inekcija. I dalje isto, nema poboljsanja...Posle toga, dva puta mi je data instilacija "Dexasna" u levo uvo. I dalje ne osecam promenu... :cry: :cry:

Objektivni nalaz je sledeci:
-ORL nalaz uredan
-otoskopski bubna opna mirna,lalo himperemicna strija maleolaris levo, desno potpuno skleroticna bubna opna
-nema spontanog nistagmusa,niti nistagmusa pri pogledu u levo ili desno
-Romberg nalaz uredan
Audiometrija: obostrana gluvoca
Test vestibularisa: obostrano ugasen periferni centar za ravnotezu

Inace, sve ove preglede su mi radili u bolnici "D.Misovic". Dr vise ne zna sta da radi sa mnom...
A ja samo zelim da mi ovo prestane, da mogu ponovo normalno da funkcionisem i da radim, jer sam 38.god. samohrana majka 6-god.deteta...
Imate li Vi neko objasnjenje za sve ovo sto mi se desava? I kako da se izlecim? :(
Odgovori